Vacanțele românilor

4222
 

Când vine vorba de banii lor, românii sunt foarte atenţi pe ce să-i cheltuiască. Adesea, fiecare leuţ e calculat. Însă, în ultima vreme, parcă tot mai mult, în socotelile noastre, intră şi cum să ne răsfăţăm puţin. O ieşire la masă în oraş, o escapadă de weekend la munte sau la mare, sau o vacanţă planificată din timp sunt din ce în ce mai prezente în vieţile românilor.

Am observat din datele publicate de Institutul Naţional de Statistică un aspect extrem de interesant. Viaţa românilor pare să se schimbe de la an la an. Preferinţele lor pentru ieşirile la restaurant, pentru escapade la sfârşit de săptămână, sau de ce nu, pentru vacanţele planificate din timp şi tot mai dese sunt tot mai vizibile.

Primele trei luni ale acestui an

Faţă de aceeaşi perioadă a lui 2017, agenţiile de turism au înregistrat vânzări mai mari cu aproape 15 procente, iar hotelierii şi proprietarii de restaurante au simţit o creştere în activitatea lor cu puţin peste 7%.

Un studiu al unui site de profil arată că atunci când aleg pe ce să-şi cheltuiască banii, 3 români din 10 au ca principală prioritate călătoriile. Iar mai mult de jumătate pun bani deoparte în mod regulat pentru asta. De altfel, cifrele prezentate de Banca Naţională arată că românii au alocat, anul trecut, peste 3 miliarde de euro pentru călătorii. Cu 50% mai mult faţă de anul anterior şi dublu faţă de 2008.

Iar anul acesta, cu toţii se aşteaptă ca aceste cifre să mai crească. Şi asta pentru că, potrivit studiilor anul acesta, turiştii de la noi au în plan să cheltuiască între 416 şi 845 de euro de persoană.

Când vine vorba despre destinaţii externe, tot Grecia rămâne pe primul loc în top. Paralia Katerini, Olympic Beach, alături de cele din peninsula Halkidiki sunt staţiunile cele mai căutate de ai noştri. Grecia este urmată de Turcia, de Bulgaria, de Spania şi de Albania. Iar în ceea ce priveşte vacanţele în ţară, printre preferinţe se numără litoralul cu staţiunile Mamaia şi Vama Veche, Valea Prahovei, dar şi Delta Dunării.

Indiferent de ce destinaţie alegeţi pentru vacanţa de vara aceasta, ţineţi cont de sfatul specialiştilor – planificaţi şi verificaţi pe mai multe site-uri, la mai multe agenţii. Doar aşa veţi putea obţine cel mai bun preţ.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro