Luni, 15 octombrie, Sears Holdings a anunțat că a intrat în procedură de insolvență (lucru ce îi permite să opereze pe piață în vederea reducerii pierderilor fără a suferi presiuni din partea creditorilor, după cum asigură legea americană). Lansat încă din 1886 și precursor de succes a marilor magazine occidentale, Sears Holdings (care deține lanțurile Sears Store și Kmart), a anunțat închiderea a 142 de locații până la sfârșitul lui 2018.

Sears nu a mai făcut profit din 2011 și este deja înglodat în datorii gigantice.

Cele 142 de locații ce se vor închide se adaugă altor 46 ce se vor desființa în luna noiembrie, în timp ce alte 103 magazine se închiseseră deja din primăvara anului curent.

Edward S. Lampert, care era CEO, a devenit, doar președinte al comitetului de administrare. Conform dosarului său depus pentru insolvență, Sears declară că deține  6,9 de miliarde de dolari în active și 11,3 miliarde în pasive. De asemena, Sears mai avea doar 89 000 de angajați în februarie 2018, față de 246 000 de angajați, cu cinci ani mai înainte. În plus, la vremea terminării lucrărilor, în 1973, clădirea Sears Tower din Chicago era cel mai înalt zgârie-nori din lume.

Specialiștii spun că falimentul Sears este un exemplu pentru magazinele fizice ce nu mai pot ține ritmul cu comerțul online, unde gigantul Amazon face legea.

În martie, un alt lanț uriaș de magazine, Toys’R’Us, specializat în vânzarea de jucării, căuta un cumpărător pentru cele 735 de locații pe care le opera în SUA.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro