Urban Talks

Urban Talks, evenimentul în care se abordează subiectul orașelor dincolo de conceptul „Smart City”, se va desfăşura pe 28 septembrie, la Timişoara. În cadrul acestui eveniment a fost anunțată prezența a 15 speakeri din 6 ţări.

Urban Talks este un proiect sută la sută românesc care își propune să modeleze viitorul orașelor. Evenimentul își propune să găsească soluții pentru reamenajarea malului Bega prin implementarea unui proiect susținut din încasarea a 50% din valoarea biletelor.
Speakerii din cadrul evenimentului vor încerca să răspundă la întrebări precum: Ce facem noi pentru oraşul în care trăim? Cum ai vrea să arate oraşul tău şi ce poţi face tu pentru el? Cum colaborăm mai bine şi ce soluţii sunt?

„Când vorbim despre viitorul oraşelor, ne gândim mereu la tehnologie, la oraşe ‘smart’. Dar credem că un oraş trebuie să fie mult mai mult decât bine tehnologizat. Trebuie să fie un oraş sustenabil, un oraş creativ, un oraş în care să îţi doreşti să locuieşti. Cum construim aceste oraşe? Pentru asta am creat Urban Talks, din câte ştim noi un proiect unic în Europa”, afirmă Graţian Mihăilescu, iniţiatorul proiectului.
Până în 2050 peste 68% din populaţia lumii va locui în oraşe, astfel, scopul proiectului este de a găsi soluţii comune, soluţii care implică administraţia locală, mediul de afaceri şi, cel mai important, cetăţenii.

Programul conferinţei include o masă rotundă cu primari din Timişoara, Oradea şi Arad, speakeri de la Banca Mondială şi Comisia Europeană, experţi internaţionali din Olanda, Suedia şi Finlanda şi 2 paneluri pentru participanţi. Discuţiile se vor orienta în trei direcţii: oraşe SMART, oraşe Sustenabile şi oraşe Creative.

Evenimentul este destinat tuturor celor care îşi doresc să se implice în dezvoltarea oraşelor lor: membri ai administraţiei publice, lideri de business, membri ai unor organizaţii civice.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro