Unde își deschide Elon Musk fabrică?

Poate era de așteptat sau nu, dar Elon Musk anunţă că Tesla va deschide prima sa fabrică din China, până la finalul acestui an.

Fabrica va produce vehicule electrice de Model 3, iar Musk a făcut anunţul înainte de începerea oficială a construcţiei. Investiţia este estimată la 2 miliarde de dolari, fiind anunţată după multe discuţii.

Noua fabrică este o victorie importantă pentru producătorul de maşini electrice, deoarece îl ajută la intrarea pe una dintre cele mai importante pieţe auto din lume.

Tesla va ajunge să aibă preţuri competitive pe piaţa chineză, un competitor serios, unde are trei rivali importanţi – Nio, Byton şi XPeng Motors.

În același timp, piața chineză a automobilelor se îndreaptă spre prima scădere din ultimele două decenii, deoarece războaiele economice, războiul comercial cu SUA și scăderea prețurilor acțiunilor cântăresc asupra apetitului consumatorilor pentru a cumpăra vehicule noi.

Totuși obiectivul guvernului chinez este de se cumpăra 7 milioane de vehicule pe an până în 2025.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro