Un nou aeroport în România. Când încep lucrările?

5741
 

Noi lucrări vor fi demarate în primăvara acestui an la Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav, după ce Adrian-Ioan Vestea, președintele Consiliului Județean Brașov, a semnat contractul pentru “Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav Etapa a III-a, Proiectare și execuție lucrări de construcții și instalații pentru 9 obiecte”

Preşedintele CJ asigură că aeroportul internaţional de la Ghimbav va fi gata până la sfârşitul anului 2020.

Acest proiect are ca termen de proiectare 3 ani și 8 luni pentru execuția obiectivelor. Valoarea totală a proiectului fiind în valoare de nu mai puțin de 34 de milioane de lei.

Lucrările pentru care s-a semnat contractul reprezintă doar o parte, acest aeroport  ar urma să coste aproximativ 57 de milioane de euro.

Proiectul a fost lansat după ce documentația de licitație pentru construirea terminalului Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav (AIBG) a fost avizată de Autoritatea Națională de Achiziții Publice. Data de deschidere a ofertelor este 28 ianuarie 2019, ulterior fiind etapele de evaluare a ofertelor potențialilor constructori.

Acest aeroport are rădăcini vechi, despre el se vorbește încă din 1992, de-a lungul anilor au fost tatonări, discuții cu investitori străini, însă concret lucrurile au început să se miște abia după anul 2009, odată cu aprobarea de către Parlament a Legii privind transferul unei suprafețe de 200 de hectare aflate la Ghimbav, din domeniul public al statului pentru construirea Aeroportului.

 

 


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro