Un disc rar al formației The Beatles, licitat la 136.000 de lire

12
 

Un disc al formaţiei The Beatles, care s-a aflat în posesia lui John Lennon, considerat unul dintre cele mai rare ale trupei, ar putea fi vândut la o licitaţie cu suma de 136.000 de lire, informează Press Association.

Aşa-numita copertă ”butcher” (măcelar) a albumului ”Yesterday And Today”, realizată de fotograful Robert Whitaker în 1966, ar fi reprezentat o metodă de protest a membrilor The Beatles contra Războiului din Vietnam.

Controversa a dus la retragerea imaginii şi înlocuirea ei cu o copertă mai prietenoasă, în care membrii trupei stau în jurul unui cufăr vechi.

Copia albumului deţinută de Lennon urmează să fie licitată, preţul de pornire fiind de 136.000 de lire.

Albumul s-a aflat pe peretele apartamentului artistului din clădirea newyorkeză The Dakota până când acesta l-a oferit lui Dave Morrell, un fan The Beatles şi colecţionar de bootleg-uri. Discul conţine semnătura artistului: ”Pentru Dave de la John Lennon, 7 decembrie ’71”.

Lennon, care a fost împuşcat în faţa clădirii de apartamente în anul 1980, a schiţat pe spatele copertei un desen cu un bărbat care ţine o lopată şi stă lângă un câine, în faţa unui soare care apune.

Pe copertă se regăsesc de asemenea autografe de la Ringo Starr şi Paul McCartney, pe care Morrell le-a obţinut ulterior.

Se pare că aceasta este singura copie ”butcher” a acestui album care are trei semnături ale membrilor The Beatles.

Albumul rar se numără printre suvenirurile The Beatles care urmează să fie licitate la evenimentul anual organizat de Julien’s Auctions, intitulat ”Music Icons: The Beatles In Liverpool”.

Licitaţia va avea loc la The Beatles Story Museum din Liverpool, la data de 9 mai.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro