Florentina Gionea este Specialist în Nutriţie Energetică, Terapeut Relaţional, autor de carte și antreprenor. Cum s-a descurcat în a crea şi promova un brand personal de succes, aflaţi în interviul ce urmează!

Urmăriţi cu atenţie personajul şi veţi vedea ce poate face cu multă ambiţie aproape oricine dintre noi

– De ce ai ales sa devii antreprenor?

– Cred ca antrprenoriatul m-a ales pe mine, în momentul în care nici Google, nici patiseria de la colţ nu a vrut să mă angajeze. Am crescut la ţară până la 19 ani și am plecat din școală cu mentalitatea că trebuie să merg la facultate și să mă angajez undeva. Și așa am și făcut. Am venit în București m-am înscris la facultate și am început să lucrez ca angajat în mai multe domenii.

Nu m-așfi gândit vreodată că voi deveni antreprenor până când nu mi-am mai gasit de muncă. Am aplicat pentru interviuri de la Google la vânzătoare de patiserie. Absolut nimic nu s-a legat. Atunci am decis să îmi fac o firmă. Și acum îmi vine să râd! Am mers până la un punct pe tiparul clasic de antreprenoriat.

Am înfiinţat firma și 2 ani a stat inactivă pentru că nu știam exact ce să fac cu ea. Abia în 2013 am prins curaj și am lansat un blog culinar. Practic am început de la 0 cu un blog și câteva ustensile de bucătărie. Și acum mă amuz de reţetele video pe care le filmam. Am dus-o așa vreo 3 ani cu greutăţile unui antreprenor care nu dispunea de un buget ca să creasca. Am studiat mult marketing și am învăţat cum să organizez evenimente. A fost o perioadă intensă, cu multe provocări și greutăţi.

După multă pregatire, invăţat să lucrez cu oameni, echipe, evenimente și aparatură de bucătărie am decis să renunţ. Ajunsesem la capătul puterilor și eram istovită. Am vrut să închid blogul culinar și să renunţ la conceptul de Nutriţie Energetică, pentru că nu funcţionează. M-a salvat o carte de marketing comandată din Statele Unite ale Americii, Expert Secrets se numește de Russell Brunson. Această carte m-a luminat și mi-a arătat că, de fapt, creasem un concept extraordinar, nou și revolutionar.

Motiv pentru care am renunţat la blogul culinar, dar nu la Nutriţia Energetică. A trebuit să mă reorientez. Așa că am decis să scriu o carte în care să explic ce este nutriţia energetică și de ce este atât de vitală de învăţat. Cartea de numește Nutriţia Energetică a Omului Modern și se bucură de un mare succes.

În prezent am deschis Școala de Nutriţie Energetică, și două proiecte pe relaţii de cuplu, susţin conferinţe în faţa a sute de persoane. Lucrez cu terapii 1 la 1 și de multe ori am cazuri destul de grave pe care reușesc să le rezolv cu tehnici din Nutriţia Energetică. Mă simt împlinită și fericită.

Cine sunt cei care apelează la serviciile tale?

– 1. Sunt oameni care caută ceva și nu știu ce. În mare pondere femei. Eu lucrez cu sufletul și energia omului și este o mare sete a multor persoane să se descopere și să își crească valorile și potenţialul. În Școala de Nutriţie Energetică suntem orientaţi spre a ne cunoaște mai bine și a ne potenţa calităţile.

2. Femeile ce își doresc să aibă o relaţie de cuplu împlinită și care sunt deschise și dispuse să înveţe cum. Sunt multe femei din zona corporate, antreprenoare, femei de carieră și puternice, femei ce sunt mai mult active pe energia masculină, decât pe cea feminină și care caută să evolueze și pe latura sentimentală. Cursul Deschide-te către o relaţie împlinită le ajută pe femei să își înţeleagă latura feminină și să manifeste iubirea la un alt nivel.

3. Pentru bărbaţi am creat un program special, se numește The Gentleman Code și este un program de masculinitate, care prin tehnicile avansate predate, învaţăbărbaţii să își crească puterea mentală, să interacţioneze mai bine cu femeia și să își implementele virtuţile masculine, esenţiale atât pentru bărbat cât și pentru femeie.

– Ce practici tu e un fel de coaching?

– Coachingul este o meserie foarte bună și destul de cunoscută. Eu practic terapia la nivel profund și predau metode de evoluţie personală și spirituală. Ce fac eu nu e coaching, fiindcă în coaching tu îţi găsești singur soluţii la problemele sau situaţiile cu care te confrunţi. În cazul meu, eu ofer soluţii inedite și văzute dintr-o perspectivă nouă cu rezultate imediate. Mergi la un specialist să te ajute cu ce nu poţi face tu.

– Sunt oamenii interesaţi să primească astfel de servicii?

– Absolut da! Piaţa din România este în creștere, oamenii caută tot mai mult soluţii în interiorul lor și caută să devină din ce în ce mai valoroși pentru ei și pentru societate.

– Care au fost cele mai grele obstacole pe care le-ai întâmpinat?

– Oh. Cred că unul dintre cele mai grele este să îţi schimbi mentalitatea în ceea ce faci pentru un nivel următor. De exemplu, mi-a fost foarte greu să înţeleg și să accept că este necesar să am un buget de marketing. Foarte greu. Acum că l-am depășit mă bucur de beneficiile pe care mi le aduce și mă ajută enorm.

– Cum te descurci sa organizezi evenimente cu sute de persoane?

– Am o echipă fantastică! Sunt minunaţi oamenii cu care lucrez. Mi-am dorit mereu să am o echipă unită, profesionistă, în care să am încredere și cu care să fac evenimentele experienţe cât mai plăcute pentru cei care vin spre noi. Apreciez foarte mult echipa cu care lucrez și mai ales le sunt recunoscătoare pentru toată implicarea și motivaţia cu care fac lucrurile zi de zi.

– Dacă ar fi să îmbunătăţești ceva la activitatea ta, ce ar fi?

– Mentalitatea, un antreprenor crește și evoluează atât cât poate crede, visa și materializa.

Ce sfat ai da unui antreprenor la început de drum?

Și eu sunt la început de drum, insă școala mi-am facut-o pe propria piele cu blogul culinar și de acolo am învăţat mult. Sfat: să nu renunţe, să înţeleagă că etapele unei afaceri îl ajută să ofere cât mai multă valoare societăţii și să se adapteze, mai ales în situaţiile de criză.

– Unde ţi-ai propus să ajungi în 5-10 ani?

– Îmi place întrebarea! Internaţional, mi-am propus să ne extindem. În 2018 am început cercetarea de piaţă pentru Canada, US și UK, chiar vom desfașura câteva programe pilot în Edmonton, Chicago și Londra. În 5-10 ani mă văd bestseller internaţional pe cel puţin 5 cărţi publicate, văd o comunitate de 3-4 milioane de oameni creată pe valori solide și sănătoase, și mai văd echipe profesioniste cu care să lucrez win-win la nivel mondial. Iar personal, mă văd împlinită și mulţumită de valoare pe care am reușit să o creez pentru semeni mei.

– Unde te găsim?

– Momentan pe pagina oficială de Facebook Florentina Gionea. Răspund prompt la mesajele pe care le primesc și tot acolo sunt anunţate evenimentele în desfășurare.

– Mulţumim!

– Și eu mulţumesc!


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro