Un aisberg în valoare de 12.000 $, ce aparținea unei firme producătoare de votcă, a fost furat

3129
 

O distilerie canadiană care produce votcă a pierdut 30.000 de litri de apă provenită dintr-un aisberg, în urma unui furt, potrivit BBC.

Lichidul, care ar putea să umple un tanc petrolier, a fost furat dintr-un depozit, din regiunea Port Union, din provincia canadiană Terranova și Labrador.

Apa furată valorează între 9.000 și 12.000 de dolari.

Hoții au avut mult de muncă, pentru că apa era securizată cu lacăt, într-un depozit.

Deși apa este asigurată, ea poate fi recoltată doar în perioada primăverii, din aisbergurile gigantice, care apar anual de-a lungul coastei provinciei Terranova și Labrador, loc devenit cunoscut ca „aleea aisbergurilor”.

„Avem doar o perioadă scurtă pe an când putem să recoltăm. E ca strugurele pentru industria vinului”, a declarat directorul companiei de votcă.

Câteva alte firme locale folosesc resursele din provincie pentru produse cosmetice și de îngrijire a pielii, cu apa provenită din aisberguri. O altă companie produce bere numită „Berg”.

 


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro