Udrea, făcută KO în Gala Bute

3294
 

Șase ani de închisoare pentru fostul ministrul al Turismului. Udrea, făcută KO în Gala Bute

Sentință definitivă în Dosarul Gala Bute: Elena Udrea a fost condamnată de magistrații Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la șase ani de închisoare cu executare, fiind găsită vinovată de trafic de influență și luare de mită. Practic, cei cinci judecători ai instanței supreme au respins apelul lui Udrea și au menținut condamnările din primă instanţă – șase ani de închisoare, precum și la plata a aproape 3 milioane de euro despăgubiri.

Rudel Obreja a fost condamnat la 5 ani de închisoare în același dosar, pentru complicitate la luare de mită. În aceeaşi cauză, judecătorii au admis o solicitare a fostului preşedinte a Federaţiei Române de Box, iar acuzaţiile de evaziune fiscală au fost desfiinţate. În primă instanță acesta a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru complicitate la luare de mită, cinci ani de închisoare pentru evaziune fiscală şi trei ani pentru încă o infracţiune de evaziune fiscală, instanţa contopind pedepsele şi dispunând o pedeapsă de cinci ani de închisoare cu executare.

În același dosar au mai fost condamnați Tudor Breazu – trei ani de închisoare cu executare pentru complicitate la luare de mită, Dragoş Botoroagă- la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare, în timp ce fostul secretar general în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, Gheorghe Nastasia, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită.

În acelaşi dosar, fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, iar fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii, Ana Maria Topoliceanu, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare. Pe de altă parte, fostul ministru Ion Ariton a fost achitat pentru infracţiunile de participaţie improprie la abuz în serviciu şi folosirea influenţei.

Elena Udrea a anunţat, pe 17 februarie, că se află în Costa Rica, iar în aprilie fostul ministru transmitea că ar avea statut provizoriu de refugiat politic din 21 martie şi că una dintre obligaţiile pe care le are este de a nu părăsi teritoriul statului Costa Rica. Ea a declarat că este însărcinată, fiind logodită cu tatăl copilului.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro