Tu știi cum trebuie să se îmbrace un business-man?

Prezența la birou sau întâlnirile formale solicită o anumită ținută office: cu alte cuvinte,cum trebuie să se îmbrace un business-man? Dacă activitatea dumneavoastră se desfășoară într-un birou, într-o companie multinațională sau într-o instituție bancară trebuie să aveți o ținută “la patru ace”, iar conform designer-ilor aceasta se compune de cele mai multe ori dintr-un costum și cămașă.

În viziunea specialiștilor, un business-man trebuie să țină cont de următoarele ponturi.
  • Mărimea hainelor este extrem de importantă. Aceasta trebuie să fie una corectă, nici prea mare, nici prea mică. Dacă nu va respecta mărimile corecte ale obiectelor vestimentare, respectivul bărbat va risca să afișeze un aspect neîngrijit, neprofesional.
  • Să aibă grijă la stilul vestimentar al celor din jur și să își creeze propriul standard în materie de vestimentație. Bărbatul business-man trebuie să fie întotdeauna atent la detaliile care pot face oricând diferența la o posibilă întâlnire de afaceri. În ziua de azi, aspectul vestimentar al unui om a ajuns să capete un rol important în luarea deciziilor de către terțele persoane.
  • Specialiștii recomandă să fie purtate cămăși albe cu guler apretat întotdeauna băgate în pantaloni. Una dintre problemele cu care se confruntă zilnic purtătorii de cămăși office este ieșirea acesteia din pantaloni la fiecare ridicare sau așezare. În acest context, o soluție care ar putea rezolva această problemă este folosirea bretelelor suspensor. Acestea sunt o bandă elastică cu capsă de prindere pentru ambele capete, una pentru partea jos a cămășii și una pentru partea superioară a șosetelor. Bretelele suspensor mențin atât cămașa fixă în pantaloni, cât și șosetele ridicate.
  • Culoarea cămășilor se recomandă a fi una cât mai deschisă. De asemenea, specialiștii sfătuiesc să nu fie alese cămășile lucioase, cu inscripții sau imprimeuri. În zilele mai puțin călduroase bărbații de afaceri pot pune peste cămașă un pulover cu anchior sau cel mai bine, un sacou.
  • Întotdeauna când alegi o ținută office, să ai în vedere combinarea corectă a pieselor vestimentare. Astfel, sacoul este necesar să se potrivească cu pantofii ori cu cămașa. Încearcă să eviți eventualele cusături contrastante. De asemenea, sacoul trebuie în mod obligatoriu să acopere cureaua.
  • Cureaua este obligatorie mai ales în ținutele business și o poți asorta ori cu pantofii ori cu ceasul. În cazul în care optezi pentru purtarea accesoriilor (ceas, butonii sau ace de cravata) acestea trebuie să fie de calitate sau cu aspect elegant.

Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro