Transportatori români, la protestele de la Bruxelles!

1515

Aproape 150 de patroni ai firmelor de transport din judeţul Suceava au zburat la Bruxelles pentru a participa la un protest programat între orele 8.00 şi 13.00 în faţa Parlamentului European.

Protestul este autorizat pentru un număr de 600 persoane şi zece camioane, din ţări precum România, Bulgaria, Ungaria şi Polonia.
 

Scandalul provocat de noile reglementări europene în domeniul transporturilor a ajuns la Bruxelles. Transportatorii din tările din Estul Europei vor participa joi la o amplă acţiune de protest ce se va desfăşura în faţa clădirii Parlamentului European.

Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) şi Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) sunt două dintre organizaţiile transportatorilor din România care participă la acest protest. Transportatorii din Estul continentului susţin că noile reglementări îi dezavantajează în faţa celor din Vestul continentului.

Comisia de Transport și Turism a Parlamentului European a respins joi propunerea de Lege specială pentru aplicarea Directivei detașării nr. 71/1996 la transporturile rutiere și propunerea de revizuire a Regulamentului 561/2006 privind timpii de conducere și de odihnă ai șoferilor profesioniști. A fost admisă propunerea de modificare a Regulamentului nr. 1071/2009 privind accesul la profesie și a Regulamentului 1072/2009 privind accesul la piața de transport rutier de marfă.

Dacă va fi votat în forma existentă, susţin transportatorii, pachetul înseamnă:
  • – o birocraţie lărgită şi sufocantă (deşi la nivel declarativ se susţine contrariul- simplificarea birocraţiei ) .
  • – creşterea deloc neglijabilă a costurilor de transport marfă , peste tot in Uniune.
  • – alterarea puternică a concurenţei in interiorul Uniunii Europene.
  • – decimarea principiului “liberei circulatii “ in interiorul Uniunii Europene.

Pentru o parte din companiile de transport marfă româneşti, în special micile afaceri de familie, acest lucru înseamnă pur şi simplu FALIMENT!


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro