Toyota va plăti 242 milioane despăgubiri materiale

Producătorul japoz de autovehicule Toyota a pierdut procesul pe care o familie din Dallas i l-a intentat în urma  unui accident auto. Astfel, gigantul va trebui să plătească despăgubiri materiale în valoare de 242 de milioane de dolari după ce copii unei familii au suferit răni în timpul unui accident. Aceștia se aflau într-o mașină a mărcii japoneze.

În 2016, copii unei familii din Dallas au fost victimele unui accident după ce mașina de tip Lexusul ES 300 nu a beneficiat de toate măsurile de siguranță. Copii lui Bejamin și Kristi Reavis se aflau pe locurile din spate ale automobilului, în scaunele pentru copii. În momentul impactului cu o altă mașină, micuții au suferit răni grave.

În urma unei anchete solide, juriul din Texas a constatat că scaunele din față ale sedanului au fost gândite pentru a oferi mai multă protecție față de cele din spate. Astfel, conform Reuters, după cum se arată în declarația avocatului Frank Branson producătorul auto japonez a luat decizia să îi protejeze în accidente pe ocupanții scaunelor din față, în detrimentul celor aflați pe bancheta din spate.

De partea cealaltă, purtătorul de cuvânt al gigantului auto a transmis prin e-mail declarația oficială conform căreia va respecta decizia juriului din Texas. De asemenea, acesta crede că rănile suferite de cei mici în urma impactului au fost rezultatul unor factori specifici acestei coliziuni și nu au fost provocate de vreun defect provenit din fabricarea sau proiectarea autoturismului.

Toyota este o companie multinațională care a apărut pe piață în septembrie 1933 și produce automobile, camioane, autouze și roboți. Gigantul are sediul principal în orașul Toyota din Japonia. În acest moment, compania este cel mai mare producător de automobile din lume, cu vânzări de peste 8,4 milioane de autovehicule în 2010.

Lexus este marca sub care Toyota produce automobile de lux. În Statele Unite ale Americii, Lexus deține topul vânzărilor la mașini de lux.

 

 


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro