Top 5 mașini de lux

Dacă banii nu ar mai avea valore și ai putea să îți achiziționezi mașina visurilor tale, cum ar arăta aceasta? În timp ce unii dintre noi aleg mașinile sport de ultimă generație, ceilalți preferă vehicule cu mulți cai putere din gama clasică de lux. Oricum, indiferent de alegere și de situația financiară din viața reală, cu toții ne-am imaginat cel puțin o dată în viață cum ar arăta mașina perfectă pentru noi. Și dacă pentru marea majoritate a lumii, visul unei mașini de lux este încă neîmplinit, pentru cei mai bogați oameni ai lumii visul de a avea cea mai scumpă mașină a devenit realitate. Iată care sunt cele mai scumpe mașini din toată lumea.

Cea mai scumpă mașină din lume a ajuns la un afacerist, al cărui nume a rămas încă sub anonimat. Bărbatul, un om extrem de bogat ce deține super iahturi și aeronave private, se consideră a fi un cunoscător și colector de elemente distincte și unice. În 2013, acesta s-a prezentat la reprezentața oficială Rolls-Royce cu o cerere extrem de bizară. Afaceristul voia să știe dacă există pe piață un producător de automobile atât de bun încât să creeze pentru el o mașină personalizată. Patru ani mai târziu și cu buget de 13 milioane de dolari, Rolls-Royce avea să îi transforme visul afaceristului în realitate. Visul lui purta numele de Rolls Royce Sweptail. Modelul Sweptail reunește multe din elementele de design ale coupe-urilor. Spre exemplu, Sweptail a împrumutat aspectul ușii rotunde de la modelul Phontom l din 1925, corpul mașinii de la modelul Phantom ll Streamline Saloon din 1934 și spatele autovehiculului de la modelul Gurney Nutting Phantom ll. Cu toate acestea, mașina are o mulțime de dotări specifice secolului XXl. Plafonul panoramic este din sticlă, iar interiorul este căptușit cu lemn de Macassar Ebony și Paldao. Producătorul de mașini de lux a ținut cont de fiecare cerință a omului de afaceri, astfel că a creat pentru aceasta un răcitor de șampanie cu două locuri din cristal, un loc unde acesta să își poată pună colecția de pălării, dar și gadgeturile pe care le utilizează.

A doua cea mai scumpă mașină din lume este Maybach Exelero. Valoarea acesteia este estimată la aproximativ 8 milioane de dolari, iar unul din posesorii acestei bijuterii pe patru roți este chiar celebrul rapper Jay Z. Maybach Exelero este o mașină sport de înaltă performanță produsă  de producătorul german Maybach Motorenbau GmbH, o filială a lui Daimler Crysler. Exelero a fost al doilea vehicul care a servit ca mașină de prezentare unică pentru gama Fulda de anvelope. Mașina este alimentată de un motor twin turbo V12 fabricat de Maybach. Sub capota mașinii se ascund 700 de cai putere, iar vehiculul poate atinge 400km/h în doar 4,4 secunde.

Koeningsegg CCXR Trevita este mașina ce ocupă ultimul loc al podiumului în rândul celor mai scumpe din lume. Aceasta valorează aproximativ 4, 8 milioane de dolari și este o ediție limitată, ce deține o caroserie unică din fibră de carbon alb. Mayweather este vedeta internațională care nu s-a uitat la bani atunci când a vrut să își lărgească colecția de mașini cu un astfel de model. Pentru Trevita, Koeningsegg a dezvoltat această nunață albă a fibrei de carbon care în lumină puternică face ca mașina să strălucească asemeni unui milion de diamante. În doar 2,9 secunde, modelul de lux atinge 100 de km/h.

Lamborghini Veneno valorează aproximativ 4,5 milioane de dolari și este a patru cea mai scumpă mașină din lume. Aceasta este o mașină super sport, care este concepută să garanteze stabilitatea în curbe rapide. De asemenea, aceasta este un prototip de curse, fiind una din mașinile preferate ale iubitorilor de adrenalină pe patru roți. Cu un motor de V12 și o viteză maximă de 355km/h, acest model reprezintă un design de ultimă oră inspirat din aeronautică, capabil să ofere un sentiment de zbor pe drum. Antoine Dominic, un afacerist originar din Sri Lanka este unul din posesorul unei astfel de mașini sport. De altfel, Dominic are o colecție impresionantă de mașină, printre acestea făcând parte și automobile celebre ale mărcilor Bentley și Rolls-Royce.

Din top cinci cele mai scumpe mașini din lume face parte și Aston Martin Valkyrie, o bijuterie pe patru roți a cărui preț ajunge la suma de 3,2 milioane de dolari. Pentru acest model insigna frontală a fost modificată, întrucât cea clasică era prea grea. Astfel, producătorii au ales să înlocuiască smalțul tradițional cu aluminiu gravat cu grosime de doar 70 de microni. Aceasta este cu aproximativ 30% mai subțire decât firul de păr uman. Pentru a proteja elementele, producătorii au ales să folosească un lac transparent. De asemenea, farurile sunt unice, fiind cu 30%-40% mai ușoare decât cele clasice care se regăsesc în rețeaua Aston Martin. Sub capota mașinii sunt 1000 de cai putere, mașina având un motor V12 cu aspirație naturală. Celebrul pilot de curse, Daniel Ricciardo este fericitul posesor al unei astfel de mașini.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro