Top 5 cele mai scumpe cafele din lume care își păstrează gustul indiferent de modul și locul de preparare.

“Viața mea se măsoară în lingurițe de cafea” spunea scriitorul câștigător al premiului Nobel pentru literatură, T.S. Eliot. Exact, pentru că Eliot obișnuia să folosească ca măsură de timp nu orele și minutele ci cafelele băute zi de zi. Probabil că are dreptate. Cu toate acestea, pentru noi cafeaua rămâne doar acea băutură pe care obișnuim să o bem dimineața sau în momentele în care simțim că avem nevoie de mai multă energie. Făcută în casă sau preparată la restaurant, constatăm că gustul cafelei diferă. Dar cum ar fi să bei în fiecare dimineață cafeaua cu același gust? Să știi că există, însă este foarte scumpă.

Astfel că noi ți-am pregătit un top 5 al celor mai scumpe cafele din lume care își păstrează gustul indiferent de modul și locul de preparare.

Black Ivory este lider în topul înternațional al celor mai bune și mai scumpe cafele. O jumătate de kilogram costă aproximativ 600 de euro. Acest tip de cafea se produce în nordul Thailandei din boabe de cafea Arabică ingerate și digerate de elefanți. Enzimele din sistemul digestiv al acestora dizolvă proteinele din cafea și astfel elimină aroma amăruie a acesteia. De altfel, elefanții au nevoie între 15 și 70 de ore pentru a digera boabele de cafea. Black Ivory este cafeaua cu cea mai fină aromă din lume și este considerată o delicatesă. O ceașcă de cafea Black Ivory se poate servi doar în hotelurile de lux în schimbul unei preț de 50 de euro.

Finca El Injerto ocupă poziția secundă în topul internațional și asta pentru că jumătate de kilogram de cafea costă aproximativ 500 de euro. Aceasta este fabricată din boabe foarte rare de dimensiuni foarte mici. Calitatea boabelor este îmbunătățită deoarece acestea sunt spălate și sparte în două bucăți chiar înainte de a fi ambalate. Chiar dacă prețul este destul de piperat și deloc accesibil tuturor buzunarelor, Finca El Injerto este foarte populară în rândul pasionaților de cafea din întreaga lume.

Hacienda la Esmerlada face parte din rândul celor mai scumpe cafele din lume. Așa că pentru o jumătate de kilogram de cafea Hacienda la Esmeralda va trebuie să scoți din portofel aproximativ 150 de euro. Boabele sunt cultivate pe laturile muntelui Baru din Panama, chiar la umbra copacilor de guava. De-a lungul timpului, Hacienda la Esmeralda a câștigat numeroase titluri în concursurile de cafea organizate la nivel internațional. Fanii cafelei care au avut posibilitatea să își răsfețe papilele gustative cu o astfel de băutură au menționat că aceasta are o aromă bogată și un gust fantastic care nu poate fi explicat în cuvinte.

Kopi Luwak este cafeaua din Indonesia pentru care va trebui să plătești aproximativ 70 de euro pentru jumătate de kilogram. Este o delicatesă obținută din boabe parțial digerate de civeta de palmier, o specie de mamifier asemănătoare pisicilor sălbatice. Odată ajunse în fecalele acestor mamifiere, boabele de cafea sunt colectate si prelucrate. Gustul delicios al acestei cafele constă în enzimele secretate de civete în timpul digestiei. În rândul iubitorilor de cafea, aceasta mai este cunoscută și sub denumirea de cafea civot. Principalele piețe de desfacere pentru Kopi Luwak sunt SUA și Japonia.

Saint Helena a fost cafeaua preferată a lui Napoleon Bonaparte. Marca este cultivată pe insula Sfânta Elena situată în Atlanticul de Sud. Boabele de cafea cresc exclusiv pe acea insulă. Prețul ridicat al acestei cafele este datorită faptului că sunt foarte mari costurile de transport. Cafeaua este parfumată și are o aromă de caramel cu indici de citrice.

Acum simți și tu miros de boabe proaspăt măcinate, pentru că nouă tocmai ni s-a făcut poftă de o cafea!


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro