Top 5 cei mai bogați bărbați din lume

Barack Obama spune că banii nu sunt singurul răspuns, dar că mereu ei fac diferența. Probabil așa au gândit și cei mai bogați bărbați ai planetei atunci când s-au apucat să facă business. Au început cu afaceri proprii și au ajuns să construiască imperii în domenii precum tehnologie, finanțe, modă sau sport.

Fă și tu cunoștință cu primii cinci bărbați cei mai bogați din întreaga lume.

1. Jeff Bezos este fondatorul celebrului site amazon.com. A lansat acest site chiar în garajul propriei locuințe din Seattle în 1994. Piața online a fost făcută publică trei ani mai târziu și de atunci este într-o continuă creștere. Pe amazon.com poți găsi orice își dorești: de la produse proprii ale companiei la articole de modă, tehnologie și chiar alimente. În 2018, averea lui Jeff Bezos a fost evaluată la 121 miliarde de dolari. Americanul are 53 de ani.

2. Bill Gates este co-fondatorul Microsoft împreună cu bunul său prieten Paul Allen. Americanul a renunțat în anul lll la cursurile Harvard și și-a urmat visul împreună cu prietenul său. 8 ani mai târziu, în 1980, Bill Gates și Paul Allen încheiau prima afacere cu IBM și câștigau aproximativ 56.000 de dolari. Până în anul 2000, Bill Gates a fost CEO-ul companiei. În prezent face parte din bordul companiei, dar nu mai este activ în relațiile de zi cu zi ale gigantului. La vârsta de 62 de ani, Bill Gates este cotat cu o avere de 91,1 miliarde de dolari.

Top 5 cei mai bogați bărbați din lume

3. După ce a fost respins de la Harvard Business School, Warren Buffett a plecat în Columbia și a studiat sub atenta îndrumare a profesorului Benjamin Graham. Mai târziu, Warren a cumpărat Berkshire Hathaway și a transformat-o într-o companie ce deține numeroase subsidiare în domenii precum asigurări, construcții, mobilă și transporturi. Este recunoscut ca fiind al treilea în lista celor mai bogați oameni din lume, iar averea lui este estimată la 86,1 miliarde de dolari. Deși deține o avere imensă, omul de afaceri în vârstă de 87 de ani este recunoscut pentru stilul de viață modest pe care il are.

 

4. Mark Zuckerberg este fondatorul renumitului site de socializare, Facebook. A lansat această platformă pe vremea când era în al doilea an de liceu. În 2009 a fost declarat în lume cel mai tânăr miliardar în viață. La 33 de ani, averea afaceristului este estimată la 74 miliarde de dolari.

5. Amancio Ortega este un om de afaceri spaniol cunoscut mai ales pentru faimosul lanț de magazine Zara. De altfel, el controlează gigantul de modă Inditex care deține mai multe brand-uri celebre de haine precum Massimo Dutti și Oysho. Provine dintr-o familie săracă, fiind nevoit să lucreze încă de la vârsta de 13 ani. LA 27 de ani, Ortega și-a deschis prima afacere Confecciones GOA, iar doi ani mai târziu în 1968 a lansat Zara. La cei 81 de ani, afaceristul este în topul celor mai bogați oameni ai planetei, averea lui fiind estimată la 71,3 miliarde de dolari.

Atunci când pui pasiune în ceea ce faci, este aproape imposibil să dai greș în fața succesului! Crede și tu în visul tău.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro