Având în vedere faptul că în industria muzicală se rulează foarte mulți bani și numeroase companii se asociază cu această industrie, un top al celor mai influente persoane este deosebit de interesant.

Astfel, pe primul loc se situează Lucian Grainge, preşedinte şi director general al Universal Music Group, care a fost desemnat de Billboard cea mai influentă persoană din industria muzicală în anul 2018. Lista celor mai influente 100 de personalităţi în industria muzicală cuprinde 13 femei, între care Jody Gerson, preşedinte şi CEO al Universal Music Publishing Group, clasată pe poziţia a 14-a, Elizabeth Matthews, CEO al ASCAP (Societatea Americană a Compozitorilor, Creatorilor şi Editorilor Muzicali), pe 29, Sylvia Rhone, preşedinte Epic Records, pe 35, şi Susan Wojcicki, CEO YouTube, pe 38.

Pentru a determina clasamentul Power 100, echipa redacțională a Billboard a luat în calcul factori precum topurile, nominalizările, impactul artiştilor asupra comportamentului consumatorilor, vânzări şi streaming, influenţa din social media, audienţe radio şi TV, folosindu-se de date publicate până pe 24 ianuarie 2019.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro