Ion Țiriac rămâne cel mai bogat român cu o avere de 1,2 miliarde de dolari așa cum anunța revista Forbes în luna iunie a acestui an. Fostul tenismen este și singurul român inclus în clasamentul Forbes, acolo unde la nivel mondial ocupă locul 1867. De-a lungul timpului, afaceristul s-a implicat în multe proiecte, unele dintre acestea fiind chiar caritabile. Din sfera proiectelor de caritate face parte și Țiriac Collection, devenit de-a lungul anilor un obiectiv turistic în rândul pasionaților de autovechicule.

Țiriac Collection este prima galerie personală deschisă publicului din România și nu numai. Pe 29 noiembrie 2013, Ion Țiriac tăia panglica expoziției situată în Calea Bucureștilor, nr. 289 din Otopeni. Prețul unui bilet întreg este de 15 lei, în timp ce studenții și pensionarii plătesc doar 50% din cost. Țiriac Collection s-a născut din iubirea afaceristului pentru mașini și din dorința acestuia de a ajuta publicul larg. Și asta pentru că toate încasările rezultate din urma biletelor sunt direcționate către diverse cazuri sociale și acțiuni umanitare.

La Țiriac Collection sunt expuse publicului larg peste 70 de modele impresionante de vehicule și motociclete fabricate începând cu anii 1899. Aici, vei regăsi peste 30 de mărci auto și moto renumite precum Jaguar, Mercedes-Benz, Rolls Royce, Cadillac, Ferrari, Aston Martin, Maserati, Ford, Harley Davidson și Indian Scout. De asemenea, atunci când ajungi să vizitezi Țiriac Collection afli informații utile despre istoria mărcilor și a modelelor auto expuse.

Fiecare model pe care îl vei găsi la Țiriac Collection este unic și are o poveste aparte, reprezentând o piatră de hotar în industria transportului motorizat. De exemplu, Daimler Conquest Century Drophead Coupe a fost livrat pentru prima oară, în data de 3 mai 1956, Contesei de la Nove a Elveției. Modelul Cadillac Series 62 decapotabil (1950) a făcut parte anterior din colecția auto a lui Karl Blade, proprietarul companiei Newell Coach Corp.

De altfel, prezentarea Duesenberg Model J (1930) a fost concepută ca o alternativă americană la prestigioasele mărci europene precum Rolls-Royce, Hispano-Suiza, Isotta-Fraschini sau Mercedes-Benz. Aceasta a zguduit industria auto din Statele Unite și a oprit chiar tranzacțiile care se realizau la momentul respectiv la New York Stock Exchange. Unitatea inclusă în varianta extinsă a galeriei este unică în lume, al doilea astfel de model fiind transformat într-o berlină. Modelul expus a aparținut inițial actorului Tyrone Power. Duesenberg este primul producător auto care a aranjat pedalele în ordinea în care acestea sunt distribuite și astăzi: ambreiaj, frână și accelerație.

Și da, îți mai dăm încă un motiv pentru care merită să ajungi la Țiriac Collection. Doar aici vei regăsi singura colecție din lume cu cele 6 Rolls Royce Phantom ce au fost fabricate până în anul 1972 și au aparținut anterior unor nume de legendă precum Sir Elton John, Sammy Davis Jr. Sau Bernie Ecclestone.

Pe lângă celebrele mașini de epocă, Țiriac Collection prezintă publicului și cele mai noi și luxoase mașini din zilele noastre. Astfel, cele mai recente exponate sunt patru modele noi de Porsche 911. Vizitatorii le pot admira, își pot face selfie-uri cu ele și pot asculta povești despre performanțele acestora.

„Din pasiune pentru mașini, am colecționat vehicule fabricate începând cu anii 1899. Am acum bucuria de a împărtăși această pasiune cu vizitatorii galeriei. O parte din istoria evoluției auto se regăsește în colecția pe care vă invit să o descoperiți” , spunea Ion Țiriac la deschiderea galeriei.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro