Tiberiu Uşeriu, câştigător de trei ori consecutiv al ultramaratonului Arctic Ultra 6633, a devenit cetăţean de onoare al comunei natale Prundu Bârgăului din judeţul Bistriţa-Năsăud, în urma unei hotărâri luate de consilierii locali, potrivit unui anunţ postat pe pagina de Facebook a primăriei.

„Campionul Tiberiu Uşeriu, născut pe 30 decembrie 1973 la Prundu Bârgăului, a devenit cetăţean de onoare al comunei natale ca urmare a unei hotărâri, luată în unanimitate, de Consiliul Local al comunei Prundu Bârgăului. Cu 15 voturi „pentru”, consilierii locali au hotărât acordarea Titlului de Cetăţean de Onoare al comunei Prundu Bârgăului domnului Tiberiu Uşeriu, „în semn de recunoaştere a rezultatelor de excepţie în cadrul concursurilor de maraton şi ultramaraton şi pentru promovarea imaginii comunei Prundu Bârgăului în ţară şi în străinătate””, se arată în mesajul postat pe Facebook de Primăria Prundu Bârgăului.

Primarul Doru Crişan a anunţat că diploma de cetăţean de onoare îi va fi înmânată lui Tiberiu Uşeriu în a doua jumătate a lunii august, cu prilejul Zilelor comunei Prundu Bârgăului.

În luna aprilie a acestui an, când a fost premiat de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud după cel de-al treilea ultramaraton arctic câştigat, Tiberiu Uşeriu a declarat, referitor la acordarea titlului de cetăţean de onoare al municipiului Bucureşti, că preferă să înceapă cu astfel de titluri „de jos”, din satul natal.

„După cum ştiţi, la un moment dat am fost propus pentru cetăţean de onoare al Bucureştiului. Eu am zis că aş vrea să încep de acolo de unde am plecat. Aştept foarte mult ca domnul primar de la Prundu Bârgăului să mă propună prima dată, după care să plec mai în sus. Eu am încercat de fiecare dată să plec de jos şi să ajung sus. Adică aştept prima dată să mă propună cetăţean la mine în sat, unde m-am născut sau unde locuiesc, şi de acolo să încep şi până la urmă să ajung la Bucureşti”, a afirmat Uşeriu la acea dată


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro