TEODOROVICI explică ce se întâmplă cu PILONUL II

4257
 

La nici 24 de ore de la solicitarea președintelui Klaus Iohannis, ca PSD şi Guvernul să anunțe clar, răspicat, cu argumente, ce se va întâmpla cu Pilonul II de Pensii și dacă mai există bani pentru plata salariilor și pensiilor până la sfârșitul anului, ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici și premierul Viorica Dăncilă au făcut precizările așteptate.

Iohannis cere explicații, Teodorovici și Dăncilă răspund

„Contribuabilii trebuie să știe că nu se suspendă nimic. Va cunoaște fiecare în parte la ce concluzii s-a ajuns. Spre final de iunie sau început de iulie va fi momentul în care vom ieși cu un proiect concret, cu un concept nou”.Va fi o discuție cu toate datele pe masă, că sunt de la ALDE, de la PSD, de la nivelul Guvernului sau din administrație, partea tehnică, vom discuta cu toții la masă și vom ieși public cu o concluzie. La discuții vor lua parte și cei care sunt administratori de pensii private, vor fi toți actorii implicați”, a precizat Eugen Teodorovici.

Precizările șefului de la Finanțe vin după ce pe site-ul Guvernului au apărut propuneri de modificări legislative, formulate de Secretaratul General și Comisia de Prognoză, printre care se număra și suspendarea contribuțiilor la acest pilon, administrat privat, în perioada 1 iulie – 31 iulie 2018.

Totodată, premierul Viorica Dăncilă a precizat, la solicitarea președintelui Klaus Iohannis că Executivul are bani pentru plata salariilor și a pensiilor. Numai ca declaraţia acesteia a fost una … cu o exprimare nefericită.

“În mod sigur există salarii pentru pensii și salarii, domnul ministru Eugen Teodorovici a confirmat acest lucru, nu există nicio problemă și chiar aș vrea să nu creăm îngrijorări în rândul pensionarilor, că nu am putea să le dăm pensia sau în rândul salariaților. Sunt bani de salarii și pensii!”, a precizat șeful Executivului.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro