Tehnologie din viitor la CES 2019!

605
 

Curiozităţile de la târgul de tehnologie CES 2019: Maşina care păşeşte, Oglinda inteligentă, Televizorul LG care se rulează, Roboţii Samsung și multe altele.

Hyunday a prezentat la CES 2019, conceptul de maşină Elevate, care poate „păşi” la propriu pe teren accidentat. Maşina poate trece peste un zid înalt de 1,5 metri şi a fost dezvoltată pentru a fi folosită în cazul unor dezastre naturale. Vehicolul are acces pe oricare din cele patru feţe, iar salvatorii nu vor mai fi nevoiţi să meargă în ajutorul victimelor ocolind dăramături sau rămăşiţe.

Compania crede că acesta este viitorul mobilităţii vehiculelor.

Printre alte gadgeturi tehnologice, la CES a mai fost prezentată oglinda inteligentă, cu un asistent vocal – Google Assistant integrat, o boxă de înaltă fidelitate în stativ și oglindă cu magnificare. Aceasta își poate modifica tipul de lumină în funcție de momentul zilei, pentru seară sau poate să scadă intensitatea luminoasă în cazul în care mergi la cină și vrei să îți faci machiajul potrivit. De asemenea, sunetul poate fi ajustat cu atingere pe lateral. Iar după ce ai terminat cu machiajul poți chema un taxi sau un Uber cu ajutorul acestui dispozitiv.

Un alt aparat interesant şi util pentru animale vine tot din America şi promite să facă animăluţele fericite. Este vorba de litiera inteligentă care se curăță singură.

Telecomanda nu va mai fi la modă, televizoarele putând fi controlate prin intermediul asistenţilor Google sau Alexa de la Amazon.

Companiile din cosmetică, o industrie care va creşte de la 532 miliarde dolari în 2017 la 863 de miliarde de dolari în 2023 mizează pe asistenţi electronici care evaluează gradul de îmbătrânire al pielii, urmăresc pH-ul sau crează măşti personalizate, după ce au analizat, prin intermediul telefonului mobil, faţa clientului.

Multinaţionala sud-coreeană LG prezintă un televizor 4K OLED de înaltă rezoluţie ce poate fi rulat ca o coală de hârtie, atunci când nu este pornit. Ecranul de 65 de inci este realizat din OLED (leduri organice) care emit o imagine la rezoluţie 4K, foarte strălucitoare şi de înalt contrast şi este “montat” pe o cutie rectangulară având o înălţime cu o treime mai mică decât cea a monitorului.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro