Tablouri ale lui Hitler de zeci de mii de euro, scoase la licitaţie în Nürnberg

7862
 

Câteva tablouri atribuite lui Adolf Hitler vor fi scoase la vânzare la Nuremberg, în Germania, de casa de licitaţii Weidler.

Printre obiectele scoase la licitaţie se numără un peisaj cu un lac montan, cu un preţ de pornire de 45.000 de euro, dar şi un fotoliu cu zvastică, despre care se presupune că i-a aparţinut lui Adolf Hitler. Potrivit The Guardian, evenimentul este considerat de mulţi unul „de prost gust”.

După ce a ratat examenul de admitere la Academia de arte frumoase din Viena, Adolf Hitler, ale cărui talente artistice au fost mereu considerate mediocre, a continuat să picteze. Copia scene de pe cărţile poştale, pe care le vindea apoi turiştilor. După ce a fost numit şef al Partidului Muncitoresc German, mai mulţi falsificatori, printre care fostul asociat al lui Hitler, Reinhold Hanisch, au produs la scară mare desene pe care le-au atribuit fuhrer-ului. Scoaterea la vânzare a unora dintre lucrările lui Hitler a stârnit polemici în ultimii ani. Vânzarea acestor obiecte nu este interzisă, atât timp cât nu prezintă simboluri naziste.

Pentru a respecta legislaţia în vigoare, casa de licitații Weidler a modificat zvasticile de pe fotoliu şi de pe un vasul de porţelan Meissen în fotografiile acestor obiecte din catalogul de licitaţie.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro