Sute de milioane $, pagube produse de grupul de hacker iranieni Holmium

14
 

Hackerii iranieni au desfăşurat în ultimii doi ani atacuri cibernetice împotriva a mii de persoane şi peste 200 de firme din întreaga lume, făcând pagube de sute de milioane de dolari, informează Wall Street Journal, citând Microsoft.

Campania piraţilor cibernetici a permis ştergerea datelor din calculatoare sau furtul de informaţii secrete afectând firme din numeroase domenii din Arabia Saudită, Germania, Marea Britanie, dar şi din India şi Statele Unite.

Atacurile au fost făcute în cea mai mare parte de un grup de hackeri, care se numeşte Holmium, iar unele dintre acestea au fost executate de o altă celulă, intitulată APT33.

Republica Islamică face tot posibilul pentru a fi printre primele puteri în domeniul informatic, alături de Rusia, China, dar mai ales Statele Unite.

 


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro