Sute de aplicaţii Android, infectate cu adware

16
 

de Elena Popescu

Magazinul oficial de aplicaţii pentru Android a înregistrat în ultimii doi ani numeroase incidente începând de la abuzarea de permisiunile acordate şi reclame pornografice, până prelucrea completă a controlului asupra smartphone-ului.

Recent, un software de advertising al cărui scop era să afişeze reclame oriunde şi oricum a fost descoperit în peste 200 de aplicaţii din magazinul oficial de conținut pentru Android.

Descoperirea făcută de experţii în securitatea de la Check Point a scos la iveală un cod folosit pentru advertising care afişa reclame în afara aplicaţiilor în care era folosit. Printre altele, acesta mai redirecţiona utilizatorii către diverse site-uri care afişau reclame şi chiar descărca singur alte aplicaţii.

Toate acţiunile adware-ului erau puse în practică pentru a genera venituri din reclame şi diverse programe de afliere.

Ţinând cont că aplicaţiile afectate însumau aproximativ 150 de milioane de instalări la momentul în care Google le-a eliminat din Play Store, se poate presupune că suma generată astfel nu a fost una mică.

Software-ul în cauză era promovat ca o soluţie legitimă de advertising, iar dezvoltatorii aplicaţiilor nu ştiau de comportamentul acestuia. Chiar şi aşa, aplicaţiile vizate au fost scoase din Play Store până când codul respectiv va fi eliminat.

 

 

 

 

 


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro

  • Congresul Uniunii Salvaţi România

    În 13 iulie 2019, este programat cel de-al patrulea Congres al Uniunii Salvaţi România (USR), la Teatrul Naţional Bucureşti, Sala Mare, cu începere de la ora 10.30. […]

  • CITATUL ZILEI

    "Dacă aş avea talent, aş fi imitat. Dacă aş fi imitat, aş deveni modern. Dacă aş deveni modern, m-aş demoda repede. Aşă că mai bine să […]