SUA și China au propriul lor război comercial

1001
 

Piețele bursiere globale se răsfrâng parțial deranjate de sentimentul comerțului anti-liber pe piața care continuă să se extindă de la Washington. Cu toate acestea, în perspectiva noului an, mișcările de liber schimb în Europa și în Asia progresează.

Se vor încheia două acorduri majore care vor reuni unele dintre cele mai mari zone comerciale și economice din lume. Iar acestea exclud două dintre cele mai mari economii ale lumii, SUA și China, care sunt implicate în propriul lor război comercial.

Acordurile de comerț liber sunt concepute pentru a reduce tarifele comerciale între țările membre. Tarifele sunt o formă de impozitare, cum ar fi o taxă de frontieră. Ele sunt plasate pe mărfuri care vin într-o țară dintr-o serie de motive, uneori pentru a încerca și a proteja un produs realizat la domiciliu.

Cel mai pur acord de liber schimb elimină toate impozitele la frontieră sau barierele comerciale pe mărfuri. De asemenea, acordul va elimina cotele, astfel încât nu va exista nicio limită pentru cantitatea de comerț care se va face. Acesta, va contribui, de asemenea, atât la scăderea exporturilor unei țări, cât și la facilitarea intrării pe alte piețe.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro