Studiu recent publicat de Banca Mondială

Banca Mondială a publicat recent un studiu cu totul inedit, ce clasează cele 157 de țări analizate în funcție de productivitatea viitorilor săi lucrători.

Toată lume știe că este mai bine să crești în Australia decât în Laos sau să faci studiile în Islanda decât în Nigeria. Cu toate acestea Banca Mondială a abordat dintr-un unghi difrerit și revoluționar starea celor 157 de țări investigate. În vederea obținerii de rezultate cât mai concludente, s-au luat în calclul coeficienți legați de nivelul de educație, speranța de viață la momentul nașterii sau gradul de acces la serviciile de sănătate.

Ideea este simplă, BM a aflat astfel care sunt țările care investesc mai mult în propria populație, lucru care duce inevitabil la creșterea productivității acestor țări în viitor și, pe cale de consecință, ridică nivelul de prosperitata ale acelei națiuni.

Analiza a dovedit astfel că pe primele trei locuri se află Singapore, Coreea de Sud și Japonia. Acestea sunt țările care investesc cel mai mult și mai eficient în propriile lor populații și vor trage cele mai mari beneficii din aceste acțiuni.

În mare, prima treime a listei este ocupată de țările dezvoltate. Spre exemplu, Franșa se află pe locul 22, iar SUA pe 24. La capătul celălalt se află țări sărace precum Niger, Sudanul de Sud și Ciad.

Există însă și răsturnări de situație. ”S-a dovedit că unele țări au grijă mult mai bine de propriile populații deși sunt mai puțin bogate decât altele care tratează subiectul fără seriozitate”, a declarat Annette Dixon, vicepreședinte al Diviziei de capital uman (HR) a Băncii Mondiale. Așa se explică faptul că Sri Lanka a depășit ușor Arabie Saudită, țară care nu duce nici pe departe lipsă de bani.

”Este obligatori ca fiecare țară să investească în propriul capital uman dacă vrea să facă performanță în economia mondială a viitorului”, a mai adăugat Annette Dixon.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro