Studiu despre cât au cheltuit românii de Ziua Îndrăgostiţilor și câți preferă Dragobetele

338
 

Aproximativ 80% dintre români au cumpărat cadouri de Ziua Îndrăgostiţilor. Însă, doar 1 din 100 de români a cheltuit mai mult de 100 de euro pe un cadou, potrivit unui studiu de marketing research.

Astfel, 78% dintre respondenţi au pregătit deja cadouri înainte de Ziua Îndrăgostiților, în vreme ce 22% au spus că nu cumpărat nimic.

Cadourile s-au cumpărat într-o proporţie de 48% pentru soţ sau soţie şi 40% pentru iubită sau iubit. Aproximativ 30% dintre respondenţi s-au încadrat între 150 şi 250 de lei, iar 26,5% dintre ei nu au cheltuit mai mult de 50-100 de lei. Unul din 5 români a cheltuit între 250 şi 450 de lei pentru cadoul de Valentine’s Day, iar 11,8% dintre români au dat mai puţin de 50 de lei. Doar unul din 100 de români a cheltuit între 450-900 de lei pe un cadou de Valentine’s Day pentru persoana iubită.

O treime dintre români sărbătoresc Valentine’s Day an de an, 33% nu marchează acest moment deloc, iar restul de 31% petrec doar uneori.

Peste 19% preferă Dragobetele, în timp ce 2,3% dintre români consideră că aceasta este o sărbătoare rezervată doar tinerilor.

Aproape 45% au ales o cină romantică la un restaurant de Valentine’s Day, 42,5%  au rămas în intimitatea casei, în vreme ce 4,6% dintre români au petreacut Ziua Îndrăgostiţilor într-un city break.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro