Statul australian scoate din buzunare zeci de miliarde de dolari

214
 

Costul anual al problemelor de sănătate mintală se ridică la aproximativ 4% din produsul intern brut din Australia, sau 60 de miliarde de dolari australieni, a anunţat în 2016 Comisia guvernamentală naţională pentru sănătate mintală.

Unul dintre cei mai importanţi experţi din Australia, Patrick McGorry a declarat că rata cazurilor de anxietate şi depresie a crescut odată cu introducerea şi răspândirea telefoanelor tip smartphone.

”Tinerii nu au fost niciodată mai sănătoşi din punct de vedere fizic, însă sănătatea lor mintală nu a fost nicicând mai precară. În prezent eşuăm în a repara situaţia’. ‘Dacă se va continua astfel vom rămâne şi mai mult în urmă în privinţa obligaţiei noastre de a îmbunătăţi serviciile de sănătate mintală pentru toată lumea.”, a declarat specialistul în Adelaide pentru News Corp Australia.

McGorry a citat un studiu potrivit căruia, în ciuda campaniilor naţionale de conştientizare, doar 16% dintre australienii care suferă de depresie au accesat serviciile de îngrijire.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro