Șomajul din SUA a ajuns la nivelul cel mai de jos din 1969

3628
 
Șomajul din SUA a ajuns la nivelul cel mai de jos, din 1969 încoace deoarece în primele nouă luni ale anului s-au creat 211 000 noi locuri de muncă, un progres vizibil față de aceeași perioadă a anului trecut când se creaseră numai 182 000 de noi locuri de muncă.

O victorie clară pentru Donald Trump, care nu a ezitat să se laude cu această ocazie. Dar are și de ce, un șomaj  de numai 3,7 % nu s-a mai văzut din 1969, când războiul din Vietnam făcea legea.

În plus, salariile au crescut cu  2,8 % pe an. Conform celor mai mulți specialiști în domeniu, SUA cunoaște cea mai lungă perioadă de creștere economică.

Există însă și voci care contestă această concluzie. Astfel, economiști ca doamna Karen Dynan, profesoară la Harvard e de părere că stimulentele folosite de Trump vor genera și efecte negative începând cu 2020. Practic, creșterea economică va coborî sub ritmul său normal, de  1,8 %.

Un alt economist de seamă, Jason Furman, și el profesor la Harvard și fost consilier al președintelui  Barack Obama, nu consideră de bun augur creșterea salariilor în domeniile cu mână de lucru slab sau deloc calificată, precum nici cea a persoanelor angajate în depozitele Amazon.

Până una-alta, însă, ciudatele metode promovate de Trump par să dea rezultatele constante.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro