SkyTower, cea mai înaltă clădire de birouri din România, a obținut certificarea LEED Platinum Operations and Maintenance (Operațiuni și Mentenanță), care atestă clădirile pentru cele mai bune practici și măsoară performanța de mediu în timpul funcționării și întreținerii.

SkyTower este prima clădire de birouri din țară care obține cel mai înalt nivel de certificare pentru operațiuni și mentenanță în cadrul sistemului de certificare LEED.

„Ne preocupă constant îmbunătățirea mediului de lucru pentru chiriașii SkyTower. Utilizăm și întreținem echipamentele într-un mod cât mai eficient, încercând să ne înțelegem punctele slabe și, în consecință, să ne îmbunătățim performanțele și amprenta de mediu a SkyTower. Certificarea LEED Platinum (O + M) confirmă standardele înalte ale SkyTower, începând de la proiectarea, execuția și funcționarea clădirii construită de RPHI. Certificarea este rezultatul orientării noastre către eficiență, sustenabilitate operațională și reducerea impactului asupra mediului înconjurător”, a declarat Bernd Steingruber, Chief Technical Officer (CTO) al RPHI România, compania care administrează și deține SkyTower.

Procesul pentru certificarea LEED, (Leadership in Energy and Environmental Design), acordată de US Green Building Building Council (USGBC), a ținut cont de îndeplinirea unui set prestabilit de criterii. Acestea se referă la amplasarea clădirii, accesul la mijloace de transport și eficiența consumului de apă. Alte criterii luate în considerare pentru certificare au fost eficiența energetică și a climatizării, calitatea mediului interior, inovația și prioritățile locale de mediu.

Despre LEED

LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) este cel mai utilizat sistem de evaluare a clădirilor verzi din lume. Disponibil pentru practic toate tipurile de clădiri, LEED oferă un cadru pentru clădiri verzi sustenabile, extrem de eficiente și cu costuri de operare reduse. Certificarea LEED este un simbol recunoscut la nivel mondial al atingerii unui nivel ridicat de sustenabilitate.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro