Și la Google se hărțuiește sexual

1447
 

Sute de angajați ai Google, de la sediile din Londra, Dublin, Berlin, Zurich, India, Singapore şi Tokyo, au protestat faţă de cazurile de hărţuire sexuală din companie, atât în stradă, cât şi pe reţelele de social media.

Protestele au avut loc, după ce, săptămâna trecută, Google a anunţat că au fost concediaţi 48 de angajaţi, inclusiv 13 directori, acuzaţi de hărţuire sexuală, în ultimii doi ani şi a subliniat că se adoptă măsuri din ce în ce mai stricte în ceea ce priveşte comportamentele nepotrivite.

Declaraţia a fost făcută în contextul în care publicaţia americană The New York Times a scris că unul dintre foştii şefi ai Google, creatorul sistemului de operare Android, Andy Rubin, a primit compensaţii financiare de 90 de milioane de dolari pentru a pleca din companie, după ce a fost acuzat de comportament nepotrivit. Publicaţia americană a mai scris că Google a acoperit şi alte acuzaţii de hărţuire sexuală.

Organizatorii protestului, numit Google Walkout for Real Change, au declarat că se aşteptau să li se alăture peste 1.500 de angajaţi din toată lumea.

Contactată de mai mulţi reprezentanţi media după apariţia articolului din The New York Times, Google a dat publicităţii un e-mail trimis angajaţilor de Sundar Pichai, CEO al companiei, în care se arată că, în ultimii doi ani, 48 de persoane au fost concediate în urma unor acuzaţii de hărţuire sexuală, inclusiv 13 directori, şi niciuna dintre ele nu a primit „un pachet de compensaţii financiare la plecare”.

„Suntem al naibii de serioşi în ceea ce priveşte furnizarea unui mediu de lucru sigur”, a mai spus la momentul respectiv Pichai, adăugând că toate acuzaţiile privind comportamentele nepotrivite sunt investigate cu atenţie, pentru a se acţiona în consecinţă.

 

 


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro

  • ŞTIRILE DIMINEŢII - SPORT - 19 APRILIE

    * CSM Bucureşti a învins-o facil pe CSM Lugoj, cu scorul de 3-0 (25-18, 25-8, 25-13), joi, în deplasare, într-un meci din etapa a şasea a fazei a doua a Diviziei A1 la […]

  • CITATUL ZILEI

    "Nici un drum înflorit nu duce spre glorie." - La Fontaine, "Les Fables" ("Dicţionar de maxime comentat", Bucureşti, Ed. Ştiinţifică, 1962) AGERPRES/(Documentare - […]