3d people - human character, person in group with helmet( businessman and workers ). Leadership and team. 3d render

Pentru multi antreprenori, securitatea și sănătatea în munca reprezinta o simpla birocratie care ii costa timp si resurse financiare. Daca este sa se judece din acest punct de vedere atunci putem spune cu usurinta ca este o conceptie gresita si periculoasa. Sanatatea si securitatea in munca este la fel de importanta precum mentinerea contabilitatii, salarizarea sau resursele umane, domenii afiliate si necesare pentru orice afacere.

Activitatea firmelor specializate in oferirea de audit ssm este aceea de a evalua riscurile de accidentare si imbolnavire la locul de munca, apoi sa se elaboreze o serie de masuri preventive care sunt necesare pentru a sti cum sa se actioneze in cadrul producerii unor situatii neprevazute.

Dupa ce s-au stabilit potentialele riscuri se redacteaza planul de prevenire a acestora. Acest plan este specific fiecarui domeniu de activitate in parte, astfel incat sa se diminueze accidentele in timpul orelor de lucru. Pe baza acestui plan se elaboreaza si tematica de instruire a angajatilor care este de doua tipuri: generala si periodica.

Fiecare nou angajat va avea parte de o instruire introductiva la inceputul activitatii precum si o instruire periodica. Cele doua tipuri de instruiri sunt obligatorii conform legislatiei in vigoare si se fac in momentul in care noul angajat incepe munca la societatea respectiva. Tinand cont de potentialele riscuri care pot sa intervina pe parcursul activitatii se va stabili si periodicitatea tematicilor de instruire, aspect care se realizeaza prin decizie scrisa. Tot cu ajutorul planului de prevenire si protectie se realizeaza si nomenclatorul echipamentelor individuale de protectie al angajatilor.

Antreprenorul este obligat sa furnizeze angajatilor echipamente de protectie specifice activitatii desfasurate si, tot conform legislatiei in vigoare, trebuie sa aiba unul sau doi angajati desemnati sa acorde primul ajutor in caz de accident.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro