Iubitorii de bere, fie ea blondă sau brună, rece sau fierbinte, cu guler sau fără, sunt în panică. Oamenii de știință au anunțat că licoarea ce mai băută pe planetă, în afară de apă, este puternic amenințată de uriașele valuri de căldură și de secetă generate de schimbările climatice care atacă direct producția mondială de orz.

”O scădere a producției mondiale de orz nu însemnă decât o cădere și mai mare a orzului pentru bere”, explică Dabo Guan, profesor în economia schimbărilor climatice la Universitatea East Anglia, subliniind că ”cele mai sensibile culturi de orz sunt tocmai cele de mai bună calitate”.

Conform unui recent studiu, evenimentele climatice extreme vor face ca berea să devină din ce în ce mai scumpă și mai rară, pentru că numai 20 la sută din cultura mondială de orz este destinată berii, un procent care nu se poate schimba și care suferă direct din cauza încălzirii globale.

Oamenii de știință au calculat că, dacă se menține ritmul actual de încălzire, în mai puțin de 100 de ani, producția de sere va scădea cu 16 la sută, adică fix cu echivalentul cantității de bere care se consumă anual în SUA. În plus, în același interval de timp, prețul berii se va dubla…

Același studiu spune că țările cele mai expuse unui asemenea scenariu sunt cele din Europa, Statele Unite, Noua Zeelandă și Australia.

Principalii exportatori de orz sunt Australia, Franța, Rusia, Ucraina și Argentina, iar cei mai mari importatori sunt China, Arabia Saudită și Iranul, urmate de țările care produc cea mai multă bere, precum Olanda, Belgia și Japonia.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro