Schimbare în codul fiscal pentru angajații din domeniul construcților!

1085
 

Codul fiscal a fost actualizat în urmă cu doar câteva zile cu modificările care i-au fost aduse prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului (OUG) nr. 114/2018, care a introdus mai multe schimbări legislative, potrivit ANAF.

OUG nr. 114/2018 a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 1116 de sâmbătă 29 decembrie, fiind adoptată de Executiv la data de 21 decembrie 2018 și fiind valabilă de la începutul acestui an. Acest act normativ a introdus mai multe modificări fiscale, precum și schimbări în alte legi, având aproape 100 de articole.

Textul ordonanței este actualizat prin mijloace informatice, nu doar o republicare. La articolul 43 se introduce un nou alineat, alineatul (12), cu următorul cuprins: (12) Efectuarea de lucrări fără autorizație de construcții se constată și se sancționează de personalul de control din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcții.

Sectorul construcțiilor reprezintă unul din domeniile prioritare pentru realizarea obiectivelor prevăzute în Programul de Guvernare, ținând cont că activitatea de construcții este decisivă pentru realizarea proiectelor de investiții publice și private.

În ultimii ani sectorul construcțiilor s-a confruntat cu dificultăți legate de asigurarea cu forța de muncă specializată și de concurența neloială, pentru a pune în aplicare prevederile Acordului încheiat între Guvernul României și Federația Patronatelor Societăților din Construcții.

Printre modificările introduse în codul fiscal se numără scutirea de la impozitul pentru angajaţii firmelor din construcţii. Intră în discuție firmele care obţin „cel puţin 80% din cifra de afaceri totală, calculată cumulat de la începutul anului, inclusiv luna în care aplică scutirea” din aceste activităţi. Această scutire se aplică la un salariu minim brut între 3.000 de lei şi 30.000 de lei, iar firmele pot avea activităţi de la realizarea de materiale de construcţii până la arhitectură.

Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro