S-a amânat parada militară cerută de Donald Trump

Donald Trump își poate lua gândul de la parada militară pe care o ceruse pentru luna noiembrie. Purtătorul de cuvânt al Departamentului Apărării a anunțat că aceasta se va amâna pentru anul viitor.

“Am vizat inițial data de 10 noiembrie 2018 pentru acest eveniment, dar acum ne gândim să luăm în calcul anul 2019 pentru organizarea paradei”, a declarat Colonelul Rob Manning potrivit Reuters.

De asemenea, un oficial SUA care a vrut să își păstreze anonimatul a declarat că amânarea a venit în urma costului mult prea mare al organizării evenimentului.

Parada pentru a onora veteranii militari americani și comemorarea aniversării a 100 de ani de la sfârșitul Primului Război Mondial ar fi putut costa mai mult de 90 de milioane de dolari, conform unui oficial American care a citat cifrele de planificare provizorii. Conform Reuters, această cifră era de trei ori mai mare decât estimarea de cost făcută de Casa Albă.

În februarie, Donald Trump a cerut Pentagonului să organizeze o paradă de sărbătoare a trupelor americane, după ce președintele republican a fost plăcut surprins de ceea ce a văzut la parada militară a Zilei Basticilice la care a luat parte anul trecut la Paris.

La începutul acestui an, șeful bugetului Casei Albe a declarat că parada ar costa între 10 și 30 de milioane de dolari. Până la acest moment, nu a fost clar de ce estimarea recentă a costurilor este mult mai mare decât cea anterioară și ce anume a inclus aceasta.

În baza acestui fapt, criticii au precizat că guvernul nu ar trebui să cheltuiască bani pentru afișarea costisitoare a trupelor și armelor deoarece Pentagonul se luptă să acopere cheltuielile de formare, de suport și de personal.

În SUA, paradele militare sunt foarte rare. În 1991, tancuri și mii de trupe au făcut parte din parada din Washington, în semn de sărbătoare pentru că forțele americane reușiseră să elimine forțele irakiene ale președintelui Saddam Hussein din Kuweit, în timpului războiul din Golf.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro