Rușii au băgat 11 miliarde de dolari în Cupa Mondială

Bloomberg dezvaluie suma uriașă cheltuită de Rusia pentru a organiza Cupa Mondială din 2018.

După ce, în 2014 a organizat, la Soci, cea mai scumpă Olimpiadă din istorie, Rusia a cheltuit o sumă uriașă și pentru Cupa Mondială din 2018, spune Bloomberg.

11 miliarde de dolari este suma dezvaluită de publicația americană, iar o mare parte din bani a mers către construcția sau reconstrucția stadioanelor.

Rușii au cheltuit 4.3 miliarde de dolari pe noile arene, deși initial spuneau ca suma va fi de 3.82 miliarde de dolari.

Comparativ cu Jocurile Olimpice de la Soci, rușii au fost, totuși, ceva mai chibzuiți. În 2014, ei au organizat cea mai scumpă Olimpiadă din istorie, cheltuind, în total, 45.8 miliarde de dolari.

Putin a negat totuși că suma ar fi atât de mare și a susținut că, de fapt, cheltuielile s-au ridicat la doar 6.4 miliarde de dolariîin 2014. Totuși, organizațiile ce luptă împotriva corupției din Rusia au susținut la unison că suma este de câteva ori mai mare.

Spre exemplu, rușii au anunțat inițial că vor construi un patinoar cu 44 de milioane de dolari, dar ulterior s-a dovedit ca suma reală a fost de 272 de milioane de dolari.

Banii pentru organizarea acestor competiții au fost suportați în mare parte de statul rus.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro