Rusia împotriva Facebook și Twitter

Roskomnadzor, autoritatea de reglementare, a declarat că Facebook și Twitter nu au explicat cum și când vor respecta legislația care le cere să stocheze datele personale ale utilizatorilor ruși pe serverele din Rusia.

Știrile au fost raportate pentru prima dată de agenția de știri Interfax din Rusia.

„Companiile care gestionează rețelele sociale Facebook și Twitter au furnizat răspunsuri oficiale la cererile noastre de a confirma localizarea datelor personale ale utilizatorilor ruși din Rusia”, a declarat Roskomnadzor pentru CNBC într-un comentariu trimis prin e-mail.

„Acestea nu conțin specificații cu privire la implementarea actuală a legislației în momentul actual și nici la momentul implementării acestor standarde în viitor”.

În timp ce oficialii de la Twitter au refuzat să comenteze, șefii de la Facebook nu au fost disponibili imediat pentru comentarii.

Rusia și-a restrâns legile privind internetul în ultimii cinci ani, adăugând cerințe pentru motoarele de căutare cu scopul de a cenzura rezultatele.

Noile norme oferă guvernului rus abilitatea de a bloca site-urile care procesează ilegal datele cu caracter personal ale cetățenilor ruși. De asemenea, autoritatea de reglementare în domeniul comunicațiilor poate acorda amenzi mici întreprinderilor care nu respectă legile privind datele. Un raport recent a declarat că țara intenționează să impună amenzi mai dure.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro