Rompetrol Rafinare, diferență de venit de 43.7 milioane de dolari între 2017 și 2018

428
 

de Teodor Chiriac

După un profit de 2,7 milioane de dolari în 2017, Rompetrol Rafinare a înregistrat anul ulterior o pierdere de 23,7 milioane dolari, pe fondul creșterii volatilităţii pieţei, se arată într-un comunicat.

”Independent de activităţile de producţie ale companiei, rezultatele financiare consolidate înregistrate în 2018 au fost influenţate în principal de volatilitatea ridicată a mediului de piaţă al petrolului şi gazelor naturale, scăderea majoră a marjei brute de rafinare în ultimul trimestru al anului – de la 55,2 dolari/tonă în T4 2017 la 40,7 în T4 2018, dar şi de contextul economic general din România şi regiune (curs valutar, regim fiscal, etc)”, precizează comunicatul.

În ciuda dificultăților întâmpinate, afacerile companiei au crescut cu 27%, la 5,26 miliarde dolari.

”Rompetrol Rafinare a continuat să fie cel mai mare exportator de produse petroliere al României, cantităţile livrate la export de diviziile de rafinare şi petrochimie către subsidiarele KMG Internaţional în Bulgaria, Moldova şi Georgia şi către partenerii din regiunea Mării Negre majorându-se anul trecut cu 27%, până la un nivel de 1,7 miliarde dolari”, mai precizează comunicatul.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro