Românii pot zbura direct către Canada

5851
 

Vești bune pentru românii care vor să călătorească în Canada. După o pauză de 10 ani, au fost reluate zborurile transatlantice către Montreal și Toronto, operate, de pe Aeroportul Henri Coandă, de compania Air Canada Rouge, condusă de românul Călin Rovinesc.

Primul zbor al companiei catre Montreal a fost 100% plin, cu 282 de persoane la bord. Un grad foarte ridicat are și la întoarcere cu 250 de pasageri la bord. Conform oficialilor Air Canada Rouge gradul de încărcare pentru zborurile din această lună este de 90% şi se aşteaptă ca pentru zborurile din lunile următoare să fie şi mai mare.

Din Montreal către Bucureşti urmează să existe două curse pe săptămână, în zilele de marţi şi sâmbătă. Cele din Toronto urmează au demarat în deja, tot cu o frecvenţă de două curse pe săptămână, în zilele de marţi şi vineri. Ele vor fi însă disponibile numai pe perioada sezonului estival, urmând ca ultima cursă din 2018 spre Montreal să aibă loc în data de 5 octombrie, în timp ce spre Toronto va avea loc în data de 6 octombrie. Potrivit companiei, preţurile încep de la 899 dolari – dus-întors.

Durata unui zbor Bucureşti – Toronto va fi de 10 ore și 15 minute, iar zborul Toronto – Bucureşti va avea o durată de 9ore și 25 de minute. Air Canada este singura companie aeriană din America de Nord care zboară către România. Operatorul aerian, cel mai mare din Canada, este condus din 2009 de românul Călin Rovinescu, emigrat în Canada la vârsta de 5 ani.

Aceste zboruri vin după ce la finalul anului trecut Canada a renunţat la obligativitatea vizei pentru cetăţenii români. Acest lucru a venit laolaltă şi cu un număr mare de solicitări de azil din partea românilor. Conform presei din Camada, care citează oficiali din Departamentul de Imigrări, 232 de români au formulat astfel de solicitări la mai puţin de două luni de la ridicarea obligativităţii vizelor, la 1 decembrie anul trecut. Spre comparaţie, pe tot parcursul anului 2016, numai 120 de români au cerut azil.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro