La începutul anului viitor, România împreună cu Organizația Mondială a Comerțului va organiza la Geneva o conferință de antreprenoriat. Anunțul a fost făcut de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, decizia fiind luată în cadrul unei întâlniri a ministrului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ștefan Radu Oprea cu Roberto Carvalho de Azevedo, directorul general al Organizației Mondiale a Comerțului.

Temele propuse pentru conferința de anul viitor sunt antreprenoriatul și cum debutezi în afaceri, tehnologii avansate pentru IMM-uri și comerțul electronic. Organizația Mondială a Comerțului, prin Roberto Carvalho de Azevedo, s-a arătat încântată de măsurile și politicile întreprinse de România pentru a sprijini antreprenoriatul. El a menționat în  primul rând programul Start-up Nation, program început în anul 2017 și care a avut un real succes.

„Preşedinţia României la Consiliul UE va lucra îndeaproape cu Secretariatul OMC în procesul de modernizare a arhitecturii sistemului comercial multilateral. Pregătirea celei de-a 12-a Conferinţe Ministeriale a OMC, care se va desfăşura în perioada 8-11 iunie 2020, la Astana, Kazahstan, va reprezenta una dintre priorităţile Preşedinţiei României la Consiliul UE’, a subliniat Ștefan Radu Oprea.

Organizația Mondială a Comerțului are ca membri toate statele din Uniunea Europeană. România a devenit membru fondator al Organizației Mondiale a Comerțului în anul 1995 când a semnat Acordul General pentru Tarife și Comerț.

În cadrul discuțiilor de la Geneva, România a făcut promisiuni către Organizația Mondială a Comerțului referitoare la  modernizarea organizației la nivelul sistemului comercial internațional. România, în postura de viitoare președenție a  Consiliului Uniunii Europene  trebuie să asigure sprijin  în promovarea ordinii internaționale în cadrul Organizației Mondiale a Comerțului.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro