“România va fi o putere a lumii”

7987
 

Laureatul premiului Nobel pentru Fizică în 2018, profesorul Gérard Mourou a spus că România va demonstra în 2019 că este o putere a lumii, iar acest lucru ar putea ajunge pe prima pagină a presei internaţionale.

Savantul a făcut această apreciere în timpul unui eveniment care a avut loc la ambasada României din Paris dedicat contribuţiei româneşti la dezvoltarea ştiinţei şi tehnicii în Anul Centenarului Marii Uniri.

”Aș putea să spun că acest loc a produs pentru mine ceva foarte important. Aici este locul unde s-au discutat și născut (idei, n.red.) și așa mai departe. În două sau trei luni, cred că în martie, vom asista, sau cel puțin așa mi s-a spus, vom asista la prima dovadă a faptului că România este cu adevărat un lider al lumii, pentru că vor fi primii care vor produce puterea 10 pedawat. Și voi fi cu adevărat dezamăgit dacă acest succes nu va fi pe prima pagină a ziarului New York Times.” – a spus profesorul Gérard Mourou.

Evenimentul la care a făcut referire savantul francez vizează cel mai puternic laser din lume, care se află în România, la Măgurele, şi care în luna mai a acestui an a fost testat vineri la capacitatea de 3 PetaWatt (PW).

Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro