România și Israel, parteneri în turismul digital

Oficialii din Ministerul Turismului din România împreună cu cei din Ministerul Turismului din Israel lucrează la implementarea unui proiect digital. Prin acesta, cele două instituții vor să promoveze toate destinațiile de vacanță de pe teritoriul nostru.

Astfel că, Ministerul Turismului, în parteneriat cu Ministerul Turismului din Israel, va organiza un Seminar pe tema turismului digital.

Evenimentul va fi susținut de reprezentanți ai Departamentului Digital și New Media din cadrul Ministerului Turismului din Israel și se desfășoară în perioada 3-4 semptembrie 2018.

“Turismul digital este un factor extrem de important în promovarea destinațiilor turistice la nivel mondial. Internetul a devenit, la nivel mondial, principala sursă de accesare a informațiilor și de planificare a călătoriilor”, după cum se arată în comunicatul de presă de pe site-ul oficial al Ministerului Turismului din România.

Pentru a deveni competitivi pe acest sector, Ministerul Turismului din România intenționează ca, până la începutul anului viitor, toate atracțiile turistice să fie incluse într-o hartă interactivă pe care turiștii să o poată accesa de oriunde din lume. Prin intermediul acestei aplicații, toți cei care vor să viziteze România vor putea să își planifice călătoria în țara noastră pe diferite forme de turism sau pe categorii de atracții turistice.

De asemenea, România va avea un nou clip de promovare turistică în care vor fi incluse toate formele de turism la care țara noastră este competitivă, videoclip care va fi folosit în campaniile de promovare online.

Seminarul organizat la sediul Ministerului Turismului se adresează atât reprezentanților autorităților centrale dar și cei ai autorităților locale și reprezentanților Centrelor Naționale de Informare și Promovare Turistică.

Potrivit unor studii elaborate de Institutul Internațional IPK, în 1999, peste 27 milioane de europeni au folosit internetul pentru a-și stabili destinațiile de vacanță, iar aproape 6 milioane dintre aceștia își rezervaseră biletele on-line. De atunci și până în prezent, turismul în era digitală a cunoscut o adevărată creștere. În 2004, la nivel mondial, cifra înregistrată în urma rezervărilor online de vacanță a fost de 65 miliarde de dolari.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro