România participă la Solar Decathlon Europe 2021 cu o nouă casă solară

România va fi reprezentată la ediţia din 2021 a competiţiei internaţionale “Solar Decathlon Europe” de către echipa ONG-ului EFdeN, cu un nou proiect de casă solară, pe care-l va dezvolta în următorii doi ani, a anunţat, luni, într-un comunicat, organizaţia care promovează conceptul de clădiri verzi.

EFdeN este una dintre cele 18 echipe participante din 11 ţări, respectiv: România, Germania, Franţa, Spania, Olanda, Thailanda, Taiwan, Danemarca, Cehia, Suedia şi Ungaria. Competiţia din 2021 este programată să aibă loc în Germania, la Wuppertal.

Grupul care reprezintă ONG-ul este singura echipă din România care se califica la trei ediţii Solar Decathlon: Versailles (2014), Dubai (2018) şi Wuppertal (2021).

La ediţia anterioară a Solar Decathlon, ce a avut loc în noiembrie 2018, în Dubai, EFdeN a participat cu proiectul de casă solară EFdeN Signature, realizată de o echipă formată în special din studenţi.

Casa are o suprafaţă de 75 de metri pătraţi utili şi este compusă din dining, living, un dormitor, o baie şi o bucătărie. Imobilul este 100% electric, iar energia este produsă cu ajutorul panourilor fotovoltaice, care sunt dispuse pe acoperişul casei. Preţul casei se ridică la 300.000 de euro.

Solar Decathlon este cea mai importantă competiţie de locuinţe sustenabile din lume şi a luat naştere în 2011 în Statele Unite ale Americii.

În 2012, echipa PRISPA a fost prima echipă din România calificată la Solar Decathlon (ediţia Madrid), iar în 2014 echipa EFdeN a participat la ediţia Versailles cu casa care, la ora actuală, este Centru de Cercetare a Condiţiilor de Confort. Până în prezent, echipa EFdeN a câştigat peste 35 de premii.
EFdeN este singurul ONG din România care dezvoltă locuinţe solare cu scop educaţional şi de cercetare, alături de produse sustenabile şi module educaţionale atât pentru studenţi, specialişti, cât şi pentru publicul larg. Proiectul de voluntariat funcţionează pe bază de parteneriate strategice şi sponsorizări.

ONG-ul a fost fondat în anul 2013 de către un grup de tineri pasionaţi, alături de Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti şi Universitatea de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu”.

Potrivit informaţiilor de pe pagina proprie de internet, în ultimii cinci ani şi jumătate, peste 550 de studenţi, absolvenţi, masteranzi şi doctoranzi au făcut parte din echipa EFdeN.

Entitatea este organizată în 11 departamente, printre care: urbanism, arhitectură, inginerie, comunicare, parteneriate şi horticultură.

În ultimii ani, au fost acumulate peste 350.000 de ore de voluntariat, timp în care s-au efectuat cercetări, au fost proiectate şi construite două case solare şi eficiente energetic.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro