Și România are cu ce!

3226
 

Când te-ai urcat în mașină ultima dată cu gândul să faci un tur prin România? Business-Talks pune pe harta turismului românesc cinci dintre cele mai importante orașe de vizitat.

  1. București

La București găsești un amestec de cartiere vechi și noi, grădini și clădiri frumoase, unele  chiar din epoca de Aur. Fiecare dintre acestea a contribuit la numele de “Micul Paris” pe care Bucureștiul urma să îl primească. În timp, capitala a devenit o atracție turistică nu doar pentru obiectivele turistice ci și pentru viața de noapte. Astfel, un weekend îți va fi suficient pentru a simți atmosfera de odinioară.

2. Constanța

La malul Mării Negre  ai parte nu doar de distracție și voie bună, ci și de relaxare. Dacă te-ai săturat să stai la plajă și să te scalzi în apa sărată a Mării Negre, poți face o vizită la celebrul cazinou din orașul port, Constanța. Tot aici, găsești celebrul “Bloc Turn” și delfinariul. Împrejurimile Dobrogei conțin pe lângă siturile arheologice greco-romane, terenuri viticole și o rezervație naturală.

3. Delta Dunării

Delta Dunării este una dintre cele mai frumoase rezervații din Europa, iar din 1991 face parte din patrimoniul UNESCO. Aceasta reunește armonios peste 250 de specii diferite de păsări migratoare. Locul chiar merită bifat pe harta destinațiilor tale mai ales că poate fi un bun punct de plecare pentru a vizita Cheile Dunării și Porțile de Fier.

4. Timișoara

Timișoara este un oraș situat în vestul României, aproape de granița cu Serbia. După numărul de locuitori, Timișoara se situează pe locul trei al orașelor din România. Este un centru industrial, economic și financiar extrem de important pentru țara noastră. Orașul este considerat ca fiind capitala oficială sau inima regiunii istorice Banat.

5. Sighetu Marmației

Acesta poate fi punctul tău de plecare pentru a explora întreaga regiune Maramureș din nordul țării. În Sighetu Marmației, poți vizita o închisoare veche pe regim politic devenită între timp muzeul memorial al victimelor comunismului. De aici, poți merge la cimitirul vesel de la Săpînța devenit faimos datorită spiritului ludic al localnicilor. Aici găsești morminte viu colorate și felurite versuri pe crucile celor înhumați. Și dacă tot ajungi în această parte, nu uita să faci o plimbare cu Mocănița.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro