Robotul numit Stan vă poate parca mașina la aeroport

452
 

Călătorii care zboară din Aeroportul Gatwick din Londra ar putea avea în curând un robot care să le parcheze mașina.

Aeroportul intenționează să experimenteze acest sistem de parcare cu robot într-unul din loturile sale pe termen lung timp de trei luni, potrivit unei cereri depuse la aeroportul Crawley Borough Council în decembrie.

Aeroportul Gatwick este al doilea cel mai mare aeroport din Marea Britanie, după aeroportul Heathrow din Londra. Aproximativ 46,1 milioane de călători au trecut prin aeroport în 2018.

Potrivit site-ului său, Stanley Robotics a testat anterior robotul său de parcare, numit Stan, în Franța, la aeroportul Charles De Gaulle și Aeroportul Lyon.

Robotul valet al lui Stanley Robotics poate ridica o mașină și o poate muta într-un loc de parcare. Aeroportul Gatwick intenționează să reducă 170 din cele 2350 de locuri auto-parcare care se află în prezent într-o mulțime pentru a crea 270 de locuri de valet robot pentru proces – adăugând în mod eficient 100 de spoturi, potrivit aplicației. Pasagerii își vor conduce mașina într-una din cele opt cabine numerotate, își vor confirma rezervarea de parcare pe un ecran tactil și își vor lua cheile cu ei în timp ce pleacă. Apoi, un robot va duce mașina într-un loc într-un lot securizat.

Serviciul va avea acces la detaliile de zbor ale utilizatorilor; în acest fel, un robot poate, de asemenea, să aducă mașina într-o cabină, astfel încât va aștepta persoana când se va întoarce.

Aeroportul intenționează să înceapă construcția pentru experimentul de parcare valet robot în aprilie și să îl completeze până în august.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro