Rezervele valutare ale BNR în scădere

La sfârșitul lunii august, rezervele valutare ale Băncii Naționale a României se situau la 31.060 milioane de euro. Comparativ cu luna precedentă a aceluiași an, acestea au scăzut de la 31.379 milioane de euro.

Conform comunicatului de presă publicat de Banca Națională a României, în cursul lunii august au avut loc operațiuni de ieșire și de intrare. Astfel, au fost intrări în valoare de 837 milioane de euro și ieșiri în valoare de 1.155 milioane de euro. În timp ce sumele din intrări au reprezentat modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, dar și alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor Publice, sumele din ieșiri au reprezentat modificarea rezervelor minime în valută de instituțiile de credit, de plăți de credit și de dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută.

În august, rezerva de aur a României s-a menţinut la 103,7 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 3.448 milioane euro.

De asemenea, rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 31 august 2018 au fost de 34.508 milioane euro, faţă de 34.845 milioane euro la 31 iulie 2018.

Plăţile scadente în luna septembrie 2018 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează circa 199 milioane euro.

La sfârșitul anului trecut, rezervele valutare ale Băncii Naționale a României se situau la nivelul de 33.494 miliarde de euro. Comparativ cu luna noiembrie a anului 2017, acestea erau în creștere de la 33.062 miliarde de euro.

De asemenea, față de 31 decembrie 2017 la sfârșitul anului 2016, rezervele valutare ale Băncii Naționale a României au fost în scădere de la 34.242 miliarde de euro.

 


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro