Grupul de presă Abril, unul dintre cele mai influente din Brazilia, a anunţat marţi un plan de restructurare ce prevede zeci de concedieri şi retragerea de pe piaţă a mai multor publicaţii, inclusiv a versiunii locale a revistei pentru femei Elle.

Potrivit mass-media braziliene, aproape 500 de posturi vor fi suprimate, inclusiv 170 care sunt ocupate de jurnalişti.

Reprezentanţii versiunilor braziliene ale revistelor Elle şi Cosmopolitan, editate în această ţară de peste 30 de ani, au anunţat pe reţelele de socializare că publicarea lor va fi „întreruptă”.

„Cu multă tristeţe, dar mai ales cu multă mândrie, echipa noastră îşi ia adio de la cititori odată cu ediţia din luna august, aflată în prezent la standurile de presă”, au anunţat reprezentanţii revistei Elle pe contul de Instagram al acestei publicaţii. Revista Elle era tipărită în 40.000 de exemplare în Brazilia şi avea peste 33.000 de abonaţi.

Înfiinţată în Franţa în 1945, Elle este una dintre principalele reviste pentru femei din lume, cu peste 40 de ediţii tipărite în 60 de ţări.

Grupul Abril nu a precizat numărul de posturi suprimate şi nu a menţionat titlurile care vor înceta să apară, însă a explicat într-un comunicat intenţia sa de „a-şi concentra resursele umane” pe titlurile sale vedetă, precum săptămânalul politic Veja.

Grupul brazilian a subliniat că obiectivul acestei „restructurări” este acela de a-şi asigura perenitatea „în contextul profundelor transformări tehnologice resimţite de întreaga industrie mass-media”.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro