Renault-Nissan-Mitsubishi și Google – parteneriat de succes

Renault-Nissan-Mitsubishi și Google au anunțat un parteneriat tehnologic pentru a încorpora sistemul de operare Android în vehiculele comercializate de cea mai importantă alianță auto din lume, oferind aplicații informatice inteligente și aplicații orientate către clienți pe mai multe mode și branduri, programate pentru a începe în 2021. Vehiculele vor utiliza sistemul Android, cel mai popular sistem de operare din lume, vor oferi navigare cu ajutorul Hărți Google si vor avea acces la un ecosistem bogat de aplicații auto pe Google Play. Acestea vor avea capacitatea de a răspunde la apeluri și texte, vor putea cauta în mass-media diverse materiale. În conformitate cu planul, Renault-Nissan-Mitsubishi vizează vânzări sporite de peste 14 milioane de unități pe an până la sfârșitul anului 2022. Planul implică lansarea a 12 noi vehicule electrice cu emisii zero, noile tehnologii autonome de conducere și continuarea lansării cloud-ului inteligent al Alianței.

Prin combinarea celor mai noi tehnologii din Alianță și Google, vehiculele companiilor membre vor avea unul dintre cele mai inteligente sisteme de pe piață. Hadi Zablit, vicepreședinte pentru dezvoltarea afacerilor la Renault-Nissan-Mitsubishi, a declarat: „Parteneriatul nostru cu Google va oferi proprietarilor vehiculelor noastre experiențe bogate de utilizare care sunt disponibile în prezent numai în afara vehiculului”.

Kal Mos, vicepreședinte global la Alliance Vehicles Connected de la Renault-Nissan-Mitsubishi, a adăugat: „Odată cu integrarea platformei Android în sistemele noastre infotainment, adăugăm un nou nivel de inteligență vehiculelor noastre conectate. În viitor, Asistentul Google, care utilizează tehnologia AI de vârf a Google, poate deveni principalul mod în care clienții interacționează cu vehiculele lor, cu mâinile libere. Cu Google Maps și Google Assistant încorporate în sistemele informatice Alliance, clienții noștri vor avea la îndemână unele dintre cele mai avansate aplicații bazate pe AI. Și cu accesul în vehicul laMagazinul Google Play, clienții noștri se vor bucura de un ecosistem deschis și sigur de aplicații Android proiectate pentru vehicule. ”

„Google și Renault-Nissan-Mitsubishi au o viziune comună de a oferi o experiență inteligentă, sigură și fără probleme în mașină cu aplicații și servicii care sunt familiare, upgradeabile și conectate. Suntem încântați să colaborăm cu Renault-Nissan-Mitsubishi pentru a aduce Asistentul Google, Google Maps și alte aplicații populare prin Magazin Play și Android pentru drivere și pasageri din întreaga lume.”, a mai spus vicepreședinte global de la Renault-Nissan-Mitshubishi.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la office@business-talks.ro