Reducem taxele, creștem salariul minim și pensiile până în 2020

5146
 

Dragnea, pentru Reuters: “Reducem taxele, creștem salariul minim și pensiile până în 2020”.

Guvernul de la București va continua politica de reducere a taxelor și de majorare a salariului minim și a pensiilor până în 2020. Este declarația liderului PSD Liviu Dragnea pentru Reuters. Totodată liderul PSD a mai precizat că Executivul ar putea face opțională participarea la Pilonul II de pensii.

“Nevoia de relaxare fiscală, atât pentru sectorul privat cât și pentru angajați era acută. Și … va continua, vom reduce atât numărul taxelor cât și cuantumul lor”, a afirmat Dragnea. El a mai afirmat că România va da un nou avânt investițiilor pentru a fi asigurate venituri bugetare și va încerca să vândă participații de la mai multe companii de stat pe bursă în următorii doi ani.

Guvernul a oscilat în ceea ce priveşte impozitele anul trecut, provocând incertitudine printre investitori şi a redus într-un final impozitul pe venit şi contribuţiile de asigurări sociale, care au fost transferate la angajat, comentează Reuters. „Nu am putut aştepta ani de zile pentru a face shimbările pe care le-am promis prin programul nostru de guvernare”, a declarat Dragnea.

Măsurile deja luate pentru relaxarea politicii fiscale au generat deja temeri ale Comisiei Europene privind posibilitatea depășirii țintelor bugetare. Bruxellesul estimează că România va avea un deficit bugetar de 3,4% din PIB, peste ținta de 2,9%, dacă nu va reduce cheltuielile. În replică, Dragnea susține că Executivul își va atinge ținta de deficit în 2018 fără a lua noi măsuri și că România va avea o creștere economică de 5,5%, în ciuda unei creșteri a PIB sub estimări în primul trimestru, de doar 4 procente.

Liderul PSD spune și că, până în 2020, contribuțiile sociale vor și mai mult reduse, până la un nivel mai mic de 35%, în condițiile în care acum sunt de 37,25%. TVA va mai fi redusă cu un procent, până la 18%, dar nu s-a decis dacă tăierea va fi operată anul viitor sau în 2020. Totodată, Liviu Dragnea spune că Guvernul are în vedere și o reducere a impozitului pe profit de la 16 la 10 procente pentru companiile cu cifră de afaceri mai mică de un milion de euro în 2020. De asemenea, impozitele pentru proprietăți ar putea să scadă.

Salariul minim va ajunge la cel puțin 300 de euro până în 2020, iar pensia minimă va ajunge la circa 200 de euro. ”Vorbim de creșteri de salarii și pensii până la niveluri care ar putea părea ridicole în Occident. Au fost prea mulți ani de austeritate”, a spus el.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro