Ce sumă a încasat Real Madrid pentru câștigarea trofeului UCL?

379
 

UEFA Champions League (UCL) este una dintre cele mai de prestigiu competiții din lume, considerată de mulți visul oricărui jucător de fotbal. Organizată de Union of European Football Associations (UEFA), turneul adună an de an cele mai puternice cluburi de fotbal europene.

În istoria competiției care datează din 1955, Real Madrid este cea mai laureată formație, cu nu mai puțin de 13 trofee în palmares. Ultimul dintre ele fiind câștigat în 2018 la Kiev împotriva lui Liverpool.

Conform publicației presei spaniole, de pe urma reușitei, Real Madrid a încasat 88,6 milioane de euro, fiind cea mai mare sumă oferită vreodată de UEFA. Pe locul doi, la aceeași ediție a competiției se află semifinalista AS Roma cu 83 de milioane de euro, urmată de Liverpool (81,3 milioane de euro) și Juventus (80 de milioane de euro).

Real Madrid a primit 55 de milioane de euro pentru performanțele izbutite, restul banilor venind din market pool. La acest capitol, echipele din Anglia și Italia au dominat. Juventus a primit 48 de milioane de euro, Roma a încasat 45 de milioane de euro în timp ce londonezii de la Chelsea au fost recompensați cu 40 de milioane de euro.

Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro