Reacția Orange în urma amenzii de 14 milioane de euro!

1743
 

Compania a reacționat în urma amenzii usturătoare primite de la Consiliul Concurenţei. Operatorul susține că va contesta amenda prin toate mijloacele legale, potrivit unui răspuns transmis de operatorul telecom.

Consiliul Concurenţei a sancţionat Orange România cu o amendă în valoare de 64,9 milioane de lei pentru abuz de poziţie dominantă. Orange va folosi toate mijloacele legale pentru a contesta această sancţiune.

Autoritatea de concurenţă a constatat că, în perioada 2011 – 2015, operatorul de telefonie a limitat accesul companiei Simplus Invest SRL la reţeaua sa de telefonie mobilă, blocându-i activitatea de transmitere a mesajelor comerciale către/de către clienţii Orange. Spre exemplu: refuzul de a deschide noi servicii comerciale prin alocarea unor noi numere scurte, respectiv închiderea anumitor numere scurte.

Acţiunile Orange au diminuat în mod semnificativ capacitatea acestui integrator de a concura pe piaţă, cifra de afaceri a Simplus diminuându-se în perioada 2012 – 2015 de aproximativ cinci ori.

Nu este pentru prima dată când Orange România este sancționată de Consiliul Concurenței. În anul 2011, aceasta a mai fost amendată cu 34,8 milioane de euro, tot pentru abuz de poziție dominantă.

Simplus Invest SRL este un integrator, adică o companie care intermediază transmiterea de mesaje comerciale prin numere scurte între anumite companii beneficiare şi clienţii operatorilor de telefonie mobilă. SimPlus Invest este prima companie, care în 2002 a introdus pe piața româneasca serviciile de premium sms, și deasemenea a dezvoltat primele tehnici și aplicații de interactivitate prin sms cu sistemele de televiziune și media.


Conținutul website-ului https://business-talks.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către BUSINESS TALKS sunt protejate prin dispoziţiile legale. Sunt interzise copierea sau reproducerea conţinutului acestui website. Detalii se găsesc în secţiunea Termeni și condiții. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor BUSINESS TALKS, vă rugăm să ne contactați la redactie@business-talks.ro